Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν και ο καιρός των Χριστουγέννων μπαίνει ολοένα και πιο έντονα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, το βλέμμα στρέφεται στις συνθήκες που θα διαμορφωθούν τις επόμενες εβδομάδες. Το πρόσφατο σκηνικό με τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις απότομες εναλλαγές έχει δημιουργήσει μια αίσθηση αστάθειας, αφήνοντας πολλούς να αναρωτιούνται πώς θα μας βρει η αλλαγή του χρόνου. Μετεωρολόγοι μίλησαν στο parapolitika.gr και σημείωσαν ότι είναι ακόμη νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν γρήγορα. Όπως τόνισαν δεν μπορούν να γνωρίζουν με ακρίβεια πώς θα κυμανθεί ο καιρός πριν τις 17-20 Δεκέμβρη.

Διαβάστε: Καιρός: Τι αναμένεται να φέρει ο αντικυκλώνας - Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα (Βίντεο)

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση τις προσεχείς ημέρες, δημιουργώντας ένα διάστημα πιο ήπιων συνθηκών. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα μεταβληθεί εκ νέου όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα.

Ο καιρός των Χριστουγέννων: "Ο Δεκέμβριος φέτος θα συμβαδίζει περισσότερο με την εποχή"

Η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου μιλώντας στο parapolitika.gr, εξήγησε ότι παρόλο που είναι νωρίς να μιλήσει με επιστημονικά δεδομένα, φέτος θα δούμε διαφορετικά Χριστούγεννα από εκείνα των προηγούμενων χρόνων. «Κρύα δεν θα έχουμε αλλά φαίνεται ότι ο Δεκέμβριος φέτος θα συμβαδίζει περισσότερο με την εποχή. Δεν θα δούμε την ζέστη και την ανομβρία των περασμένων Χριστουγέννων, τα προηγούμενα χρόνια. Η θερμοκρασία πιθανότατα θα κυμανθεί στους 15-18 βαθμούς Κελσίου προς το τέλος του μήνα, τότε θα μπούμε σε βαρομετρικά χαμηλά».

Με τη σειρά του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη ακόμα. «Πριν φτάσουμε τουλάχιστον στις 17-18 Δεκεμβρίου, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει αξιόπιστα για τον καιρό των Χριστουγέννων», δήλωσε. Ο ίδιος επικαλείται μια θεμελιώδη επιστημονική αλήθεια και όπως γράφει και σε ανάρτησή του: «Στα φυσικά φαινόμενα, ακόμη και αν γνωρίζουμε τέλεια τις αρχικές συνθήκες, η μακροπρόθεσμη εξέλιξή τους καθίσταται απρόβλεπτη. Μετά από περίπου 144 ώρες, δηλαδή πέρα από τις 6-7 ημέρες, η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων δεν μπορεί να προβλεφθεί με απόλυτη ασφάλεια. Αυτό δεν είναι θέμα άποψης. Είναι θεμελιώδης επιστημονικός περιορισμός, αποτέλεσμα της Χαοτικής φύσης της ατμόσφαιρας».

Η μετεωρολόγος Καρέτσου Ελίνα, ανέφερε ότι «μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας θα έχουμε καλό καιρό, ωστόσο είναι νωρίς να ξέρουμε για τα Χριστούγεννα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Θοδωρή Κολυδά, διευθυντή της ΕΜΥ και μετεωρολόγου.

Συγκεκριμένα, σε πρόγνωσή του για τον καιρό των επομένων ημερών από 8 Δεκεμβρίου 2025, τονίζει: «Τετάρτη έως Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με εξαιρέσεις την Κρήτη όπου θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και πιθανές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν βόρειοι 5-7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενισχύοντας την αίσθηση ψύχους στα ανατολικά. Από τα μέσα του μήνα ξαναέρχονται ουσιαστικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, με μικρή άνοδο».