Παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», στην Ακτή Βουλιαγμένης με την Ελλάδα να κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες με 515 βραβευμένες ακτές.

blue_flag_parapolitika

Φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων.
Ο μεγάλος νικητής που αναδείχθηκε για τη φετινή χρονιά, είναι η Περιφερειακή Ενότητα της Χαλκιδικής που πήρε 92 σημαίες.

ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Επιθεωρητές, από τον Εθνικό Χειριστή αλλά και τον Διεθνή Συντονιστή, επισκέπτονται, πολλές φορές απροειδοποίητα, τις βραβευμένες ακτές της χώρας μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου και μαρίνες σε όλη τη διάρκεια του έτους και ελέγχουν αν τηρούνται τα κριτήρια του Προγράμματος.
Οι ακτές που έχουν βραβευθεί για τη συμμετοχή τους την προηγούμενη χρονιά, ξεκινούν να ετοιμάζουν την ακτή τους στις αρχές του Ιουνίου. Οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα, αφού ετοιμάσουν την ακτή τους, να παραλάβουν και αναρτήσουν τη Γαλάζια Σημαία έως την 1η Ιουλίου. Δεν μπορούν όμως να την αναρτήσουν εάν δεν έχουν και τα αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων των νερών για την ακτή τους.

gal_0


Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΠΦ αναφέρθηκε στα Προγράμματα «Γαλάζια Σημαία» και Green Key που αποτελούν συνδετικούς κρίκους ανάπτυξης τουρισμού, αειφορίας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Στάθηκε ιδιαιτέρως στην σημαντική ανάγκη για κεντρικό σχεδιασμό, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα, να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Από την Ενότητα Yachting & Θάλασσα της εφ/δας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

ΛΗΤΩ ΜΗΣΙΑΚΟΥΛΗ
litomissiakouli@yahoo.com