Με το μάθημα των αγγλικών αρχίζουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019 στο πλαίσιο των ειδικών μαθημάτων.
Τα parapolitika.gr σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Πουκαμισά θα μεταδώσει έγκαιρα και έγκυρα τις απαντήσεις των θεμάτων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, στις 21/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα αγγλικά, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των γερμανικών και των ισπανικών στις 22/6. Ακόμη, στις 24/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο ελεύθερο σχέδιο και την επόμενη ημέρα (25/6) στο γραμμικό σχέδιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων.
Στις 26/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των γαλλικών και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών: 27/6 η αρμονία, στις 28/6 ο έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων, στις 29/6 η μουσική αντίληψη και γνώση και την 1η Ιουλίου η μουσική εκτέλεση και ερμηνεία. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2/7, με την εξέταση του μαθήματος των ιταλικών.
Υπενθυμίζεται ότι η τελική προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί η Παρασκευή 28 Ιουνίου.
Σημειώνεται, ότι η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της αρμονίας είναι τρεις ώρες, των σχεδίων (ελεύθερο και γραμμικό) είναι έξι ώρες, του μαθήματος «έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά. Επίσης, για το μουσικό μάθημα «μουσική εκτέλεση και ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο, για το μουσικό μάθημα «μουσική αντίληψη και γνώση», η εξέταση έχει διάρκεια 30' λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της μουσικής γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.
Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εικόνα των Βάσεων 2019, όπως δείχνουν να διαμορφώνονται με τα τελευταία στοιχεία. Όπως είπε ο ίδιος, η φετινή ήταν μία «ιδιαίτερη χρονιά»,τονίζοντας ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο σε δυο από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία, λόγω της αυξημένης δυσκολίας των θεμάτων στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι.