«Συμμορία» χαρακτήρισε ο εισαγγελέας την παρέα των Κρητικών, προτείνοντας την ενοχή  των 8 από τους 9 στην υπόθεση του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.
«Για μένα η πρόταση του εισαγγελέα είναι μια δικαίωση για την μνήμη του Βαγγέλη. Για να φανούν οι αξίες ενός ανθρώπου έπρεπε να χαθεί;» τόνισε αμέσως μετά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας.

Ενοχή των 8 Κρητικών για τα βασανιστήρια στον Γιακουκάκη

Συγκεκριμένα o εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για κάποιες πράξεις, ενώ για κάποιες άλλες τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά λόγω έλλειψης εγκλήσεως. Και για κάποιες άλλες, προτείνει την αθώωσή τους.
Ο εισαγγελέας κατά την αγόρευση του έκανε λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα. Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Συγκινησιακά φορτισμένοι, πιασμένοι χέρι- χέρι στο δικαστικό Μέγαρο των Ιωαννίνων βρέθηκαν και πάλι οι γονείς του, που ζητούν δικαίωση. Οι Κρητικοί φέρονται, σύμφωνα με μαρτυρίες, να έριχναν καυτό νερό στο πρόσωπο και το λαιμό  του Βαγγέλη, να τον κλείδωναν σε ντουλάπες, να τον πατούσαν και να τον κρεμούν από το παράθυρο. «Μιλούν για πλάκες ενώ στην ουσία προκάλεσαν κακό παιδί μας. Όλα όσα ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι και οι μάρτυρες ότι ενεργούσαν σαν φίλοι, σήμερα αποδείχθηκε ότι ήταν ψέματα.  Ο Βαγγέλης ήξερε και είχε αξίες αυτοί, επιβεβαιώθηκε ότι δεν έχουν τίποτα», είπε ο Ανδρέας Γιακουμάκης.

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος»
Ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη ζητά μια απάντησή στο γιατί έχασε το παιδί του άδικα πριν από τέσσερα χρόνια στην Γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων. «Όλα αυτά τα χρόνια χάθηκε πολύτιμος χρόνος παραγράφηκαν αδικήματα που διέπραξαν, όμως ο Βαγγέλης δικαιώνεται», τονίζει ο κ. Γιακουμάκης
Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη, ενώ η απόφαση αναμένεται έως την Παρασκευή.