Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκου, του στενού του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK Ηλία Αρκουμανέα, του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκου καθώς του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν-κατά περίσταση- τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.

Η κύρια σύμβαση υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλο στο Εθνικής Άμυνας και από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δεν προέκυψε πως τα Α/Ω ύψους 40,5 εκ. δολαρίων πραγματοποιήθηκαν. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση ήταν το Ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος αγόρευσε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες.