Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 50χρονου ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την άγρια δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού.

Χθες, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο άνδρας που είχε δεχτεί επίθεση στα Φλογητά Χαλκιδικής από τον κατηγορούμενο: «Κάθε μέρα μάλωνε και με άλλον άνθρωπο, έτσι έκανε συνέχεια. Θα μπορούσα να ήμουν κι εγώ στη θέση του Γραικού. Με χτύπησε απρόκλητα απλά για μια θέση πάρκινγκ. Με χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι και κλοτσιές. Έπεσα κάτω. Προσπάθησα να σηκωθώ, αλλά δεν με άφηνε. Ο κόσμος φώναζε “μη τον χτυπάς, είναι καρδιακός”» κατέθεσε στο δικαστήριο.

Ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, που ανέβηκε στο βήμα ως μάρτυρας κατηγορίας, περιέγραψε τον κατηγορούμενο κρεατέμπορο ως επιχειρηματία που «έκανε όσες παρανομίες μπορούσε να κάνει».

Τον ισχυρισμό ότι ο κατηγορούμενος είχε κάνει ΚΑΡΠΑ στο θύμα, σε μια προσπάθεια να του σώσει τη ζωή, επιχείρησε να εξηγήσει χθες ο τεχνικός σύμβουλος υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης κατέθεσε, μεταξύ άλλων, πως κάποιος προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ, με το συνήγορο της οικογένειας Γραικού, Ν. Καραβελάκη, να σχολιάζει πως ο κατηγορούμενος ουδέποτε κάλεσε ασθενοφόρο.

Μετά το πέρας της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, ο συνήγορος της συζύγου και των παιδιών του Δημήτρη Γραικού, Νικόλαος Καραβελάκης, σχολίασε στο thesstoday.gr: «Ακόμη και ο ιατροδικαστής της πλευράς του κατηγορούμενου είπε πως ΚΑΡΠΑ εφαρμόζεις προκειμένου να σώσεις κάποιον μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Ο κατηγορούμενος, όμως, δεν κάλεσε ποτέ το ΕΚΑΒ. Άρα γιατί έκανε ΚΑΡΠΑ; Αυτή είναι η δική μας απορία και ελπίζουμε να τη διαφωτίσει ο κατηγορούμενος» είπε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα του Δημήτρη Γραικού είχε βρεθεί τον Μάιο του 2019 -δυόμισι χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του- θαμμένο κοντά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.