Με την επιβολή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης και των 20 ετών στο βασικό κατηγορούμενο έπεσε η αυλαία της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβιασης και συμμορίας.

Αντίθετα,το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του Μαριου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 χρόνων για απόπειρα εκβιασης με αναστολή.

Στους υπόλοιπους δύο κατηγορουμένους, οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι αποφάσισαν να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και επέβαλαν στον έναν εκ των δύο ποινή φυλακισης 2 χρόνων με αναστολή και στον άλλο ποινή 3 χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως να  σταλούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων για την υπόθεση.

Η εισαγγελέας επισήμανε ότι προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή τους στο έγκλημα. Συγκεκριμένα, ζήτησε να ερευνηθεί εάν η συζυγος και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου αλλά και άλλα 5 προσωπα συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του Μάριου.

Στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης η μητέρα του Μαριου Παπαγεωργίου ξέσπασε σε χειροκροτήματα εν μέσω λυγμων φωνάζοντας «μπράβο» ενώ κοιτάζοντας τον κατηγορούμενο του φώναξε: «ο Θεός να σε συγχωρησει».