Έμμεσες ‘’βολές’’ στον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του για την υπόθεση της επίθεσης στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στις 10 Ιουλίου 2013. Ο κατηγορούμενος, πρώην βουλευτής, αρνήθηκε ότι ήταν μέλος του τάγματος εφόδου που έκανε επίθεση στο κοινωνικό στέκι, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων «είναι δυνατόν να πήγαινα σε τέτοιο πέσιμο, μπροστά στην αστυνομία, χωρίς κράνος; Θα ήταν μεγάλη ηλιθιότητα από πλευράς μου να το κάνω».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής «πήγαμε μια βολτίτσα και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Μετά μάθαμε ότι κάποιοι γύρισαν και έγιναν επεισόδια».

Ειδικότερα στην απολογία του περιέγραψε «εγώ σταμάτησα 40 μέτρα έξω από το στέκι. Ούτε ήξερα ότι υπήρχε εκεί. Μετά βγήκα στον κεντρικό και έφυγα προς βόρεια. Είδα μηχανές να κατεβαίνουν προς τα κάτω αλλά δεν έδωσα σημασία. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός τους. Δεν υπήρχε περίπτωση να ξέρω ότι θα γίνει κάτι και να πάω εκεί. Ήμουν εκλεγμένος βουλευτής».

Όσο αφορά πως οργανώθηκε η πορεία ο πρώην βουλευτής ανέφερε « «επειδή υπήρχε μία ιεραρχία στη Χρυσή Αυγή δεν μπορούσα να μπω στα χωράφια άλλου. Δεν είχα καμιά δουλειά και ας ήμουν βουλευτής. Δεν μπορούσα να δώσω εντολή. Οι επαφές μου ήταν μετρημένες κρατούσα απόσταση. Άλλοι ήταν οι υπεύθυνοι εκεί», προσθέτοντας «Πέρασε ο κύριος Λαγός και χαιρετηθήκαμε. Τίποτα άλλο. Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του».

«Γίνεται να μην έχετε εικόνα ποιος ήταν υπεύθυνος;» ρωτήθηκε ο πρώην βουλευτής από την έδρα για να απαντήσει με νόημα: «Σας είπα ποιοι πέρασαν. Ήταν το αυτοκίνητο μπροστά. Είχε διοργανωθεί από τοπική Πειραιά και Νίκαιας».

Νωρίτερα είχαν απολογηθεί ακόμη τρεις κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης. Όλοι τους αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονταν σε άλλα σημεία της Αθήνας.