«Κανείς, ποτέ, κανένα καθεστώς, όσο καταπιεστικό και “αντιδημοκρατικό” κι αν ήταν δεν απαγόρευσε την “ελευθερία του λόγου” όταν αυτή δεν στρέφονταν εναντίον του» αναφέρει κείμενο που αναρτήθηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφορικά με τη δίωξη του ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα.

«Αλληλεγγύη στον σύντροφο Γιώργο Καλαϊτζίδη που δικάζεται τη Δευτέρα 29/7 και σε όσους με θάρρος σηκώνουν κεφάλι» καταλήγει ο η αναρχική συλλογικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη του ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα έγινε λίγο μετά την επίθεση κατά του ΣΕΒ με μπογιές και την ανάρτησή του Καλαϊτζίδη που απειλούσε για επιθέσεις σε τουριστικά σημεία.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές στα γραφεία του ΣΕΒ, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, σε κείμενο που ανέβηκε στο Facebook από άλλο προφίλ, αλλά με την υπογραφή του, ανέφερε πως η επίθεση στο ΣΕΒ ήταν μία από τις πολλές που έχουν ετοιμάσει και απείλησε πως θα επιτεθούν ξανά, αν η κυβέρνηση ακολουθήσει την «μηδενική ανοχή» όπως έχει τονίσει, για τέτοια φαινόμενα.

Σημειώνεται ότι ο Καλαϊτζίδης συνελήφθη για ηθική αυτουργία για την επίθεση με μπογιές στον ΣΕΒ και για προτροπή σε παράνομες πράξεις.