Υπηρεσιακώς, χωρίς καν να απαιτηθεί η υποβολή αίτησης από πλευράς του, θα απολυθεί από τις φυλακές Δομοκού ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, το απόσπασμα της χθεσινής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας το οποίο τον καταδίκασε για το ίδιο αδίκημα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με άμεσο δόλο σε 13 χρόνια κάθειρξης, διαβιβάστηκε σήμερα από το πρωί από τη γραμματεία του δικαστηρίου στη γραμματεία του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού.

«Εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα» αναφέρει στα parapolitika.gr ο αυτεπαγγέλτως διορισθείς συνήγορος του Ευαγγ. Ανδρούλας. Και εξηγεί: «Η διεύθυνση της φυλακής αμέσως, θα προσμετρήσει τα χρόνια που έχει εκτίσει και τα «μεροκάματα» του.

Ο ίδιος λέει ότι έχει εργαστεί 5 χρόνια στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Συνεπώς, ο συνολικός χρόνος παραμονής του στη φυλακή μπορεί να είναι ακόμη και μεγαλύτερος σε σχέση με την ποινή που του επιβλήθηκε χθες. Δυνητικά, ενδέχεται να αποφυλακιστεί ακόμη και χωρίς όρους. Τούτο θα κριθεί από τη διοίκηση του Καταστήματος κράτησης του. Πρόκειται για διαδικαστικά ζητήματα που λύνονται αυτομάτως».

Διαβάστε επίσης: Δικαίωμα επανόδου στην Υπηρεσία για τον Σαραλιώτη

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οπλίζεται το χέρι του κάθε Κορκονέα

«Η απόφαση οπλίζει το χέρι του κάθε Κορκονέα», τόνισε η συνήγορος της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» στον ΑΝΤ1, για την ποινή που επιβλήθηκε στον ειδικό φρουρό, αλλά και την αθώωση του δεύτερου, Βασίλη Σαραλιώτη.

«Μιλάμε για εν ψυχρώ δολοφονία», υπογράμμισε η νομικός, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται για περίπτωση από αυτές που τους αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό. «Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι δράστες έδρασαν μαζί. Βεβαίως ο Κορκονέας είναι αυτός που όπλισε και πάτησε τη σκανδάλη και ο Σαραλιώτης είναι αυτός που τον συνέδραμε», είπε αναφορικά με την αθώωση του συγκατηγορούμενου ειδικού φρουρού.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για απόφαση που «προκαλεί και προσβάλει την νοημοσύνη όλων μας» και κατήγγειλε μεθόδευση της. Σύμφωνα με την οικογένεια Γρηγορόπουλου, η απόφαση που ανακοινώθηκε χθες ήταν «προδρολογημένη από τις 19 Ιουνίου, οπότε και θα ανακοινώνονταν η απόφαση, όμως εμφανίστηκε ένας δικηγόρος που ισχυρίστηκε ότι ασθένησε ο συνήγορος Κορκονέα.

«Κατά την άποψή μας το έκανε ώστε να υπαχθεί στον νέο Ποινικό Κώδικα. Ζητήσαμε νέα ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο, καταγγέλλοντάς τον. Υπήρχε τότε εισαγγελική πρόταση ότι πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη αλλά, είχε ενδεχόμενο δόλο. Εκτιμήσαμε ότι βάσει των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα υπήρχε μεθόδευση για να πέσει ο Κορκονέας ‘στα μαλακά’ και επιβεβαιωθήκαμε επειδή το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει ημερομηνία για τον Ιούνιο», αιτιολόγησε η ίδια.

Αιχμές για τη σύνθεση του δικαστηρίου

Κληθείσα να απαντήσει στο αν ήταν το δικαστήριο που μεθόδευσε την απόφαση, είπε ότι, «στη μεθόδευση συμμετείχε το δικαστήριο, αποδεχόμενο να αλλάξει η σύνθεσή του, διότι από τις 30 Ιουνίου συνταξιοδοτείτο ο αρχαιότερος εφέτης» και κατήγγειλε πως το δικαστήριο «απήγγειλε την απόφαση με άλλη σύνθεση χθες».
«Δε γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα, με ένα χαρτί ασθένειας», τόνισε. Τέλος, αναφερόμενη στη μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είπε πως «αυτή η γυναίκα που της σκότωσαν το παιδί, αντιμετωπίστηκε σαν να είναι η ίδια κατηγορούμενη».

«Χθες ο εισαγγελέας έλεγε ότι η συμπεριφορά των κατηγορούμενων ήταν αντιδεολογική», σημείωσε σχετικά. «Το χέρι του Κορκονέα το όπλισαν εκείνες οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί για μια σειρά γεγονότων αστυνομικής βίας. Το δικαστήριο όπλισε το χέρι του κάθε Κορκονέα», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.