Μόλις μία ημέρα μετά την έκδοση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Λαμίας, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πέρασε την έξοδο των φυλακών Δομοκού.

Η διαβίβαση του αποσπάσματος της απόφασης στις φυλακές οδήγησε στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα καθώς πλέον έχει εκτίσει την ποινή του.

Με το που έφτασε το απόσπασμα της χθεσινής απόφασης στις φυλακές Δομοκού, διαπιστώθηκε ότι έχει εκτίσει την ποινή του και αποφυλακίστηκε. Υπενθυμίζεται πως χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου «σύννομου» βίου στον κατηγορούμενο, έσπασε τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως και του επέβαλε την ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί τα parapolitika.gr με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είχαν προαναγγείλει την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Υπηρεσιακώς, χωρίς καν να απαιτηθεί η υποβολή αίτησης από πλευράς του, θα απολυθεί από τις φυλακές Δομοκού ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, το απόσπασμα της χθεσινής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας το οποίο τον καταδίκασε για το ίδιο αδίκημα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με άμεσο δόλο σε 13 χρόνια κάθειρξης, διαβιβάστηκε σήμερα από το πρωί από τη γραμματεία του δικαστηρίου στη γραμματεία του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού.

 «Εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα» αναφέρει στα parapolitika.gr ο αυτεπαγγέλτως διορισθείς συνήγορος του Ευαγγ. Ανδρούλας. Και εξηγεί: «Η διεύθυνση της φυλακής αμέσως, θα προσμετρήσει τα χρόνια που έχει εκτίσει και τα «μεροκάματα» του.

Ο ίδιος λέει ότι έχει εργαστεί 5 χρόνια στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Συνεπώς, ο συνολικός χρόνος παραμονής του στη φυλακή μπορεί να είναι ακόμη και μεγαλύτερος σε σχέση με την ποινή που του επιβλήθηκε χθες. Δυνητικά, ενδέχεται να αποφυλακιστεί ακόμη και χωρίς όρους. Τούτο θα κριθεί από τη διοίκηση του Καταστήματος κράτησης του. Πρόκειται για διαδικαστικά ζητήματα που λύνονται αυτομάτως».