Νέα ενημέρωση για τον καύσωνα: Πόσο θα κρατήσουν τα 40άρια
kausonasfg
Ελλάδα

Νέα ενημέρωση για τον καύσωνα: Πόσο θα κρατήσουν τα 40άρια

Θα διαρκέσει για μια εβδομάδα το νέο κύμα

Ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» θα αρχίσουν να σχηματίζουν από την Παρασκευή το επερχόμενο κύμα καύσωνα και η σημαντική ενίσχυση των ανέμων.

 Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η πρώτη γεύση του επικείμενου καύσωνα θα γίνει αισθητή από αύριο, με τον υδράργυρο να παραμένει στα ύψη μέχρι και το τέλος της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.

 Οπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, η θερμοκρασία κατά τόπους -κυρίως στη θεσσαλική πεδιάδα και τη Δυτική Ελλάδα- θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Παρά ταύτα, η θερμή εισβολή θα φέρει θερμοκρασίες άνω των 37 και 38 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα και η απουσία φαινομένων θα ενισχύουν την ξηρασία, η οποία σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους που θα πνέουν σε αρκετές περιοχές της χώρας και τους ανατολικούς-βορειοανατολικούς ανέμους που θα επικρατήσουν στη Δυτική Ελλάδα, θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

 

Καύσωνας και άνεμοι ευνοούν τις πυρκαγιές

Ακόμη και την Παρασκευή 09/08 οπότε το μελτέμι στο Αιγαίο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 με 6 μποφόρ, ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι υψηλός σε αρκετές περιοχές, λόγω των ζεστών και ξηρών συνθηκών.

 Πέραν της... δοκιμασίας του καύσωνα, η ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επισημαίνει ότι το μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο θα ενισχυθεί από το Σάββατο 10 Αυγούστου και θα φτάνει τοπικά τα 7 μποφόρ, με ενδεχόμενο να προκληθούν μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα