Η χήρα του Κώστα Αρβανίτη, του ψαρά που έσωσε 70 ανθρώπους στην τραγωδία στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου 2018 συγκλονίζει.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η γυναίκα του περιγράφει τις δραματικές στιγμές που είχε ζήσει τότε.

Ο Κώστας Αρβανίτης όταν είδε τους καπνούς να σκεπάζουν την περιοχή, αγνόησε τους δυνατούς ανέμους, πήρε τη γυναίκα του, τον γιο του και τον ναύτη του και βγήκαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα να αναζητήσουν την Κατερίνα που είχε πέσει στο νερό για να γλιτώσει από τις φλόγες.

«Ο καπετάν Κώστας ήταν άρρωστος, όμως φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος που τον ταλαιπωρούσε», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η γυναίκα του, που τον έβλεπε παρά την εξασθένηση του οργανισμού του, εκείνο το βράδυ να δίνει γενναία μάχη για να σώσει από την θάλασσα όσους περισσότερους μπορούσε.

«Τον καπετάνιο μας! Αυτό ήταν ο Κώστας, ένας καπετάνιος. Σε όλη του την ζωή. Στην οικογένειά του, στην δουλειά του! Έμπαινε μπροστά. Ήταν γεμάτη η ζωή μας, μια περιπέτεια. Σίγουρα είχε και άλλα πράγματα να ζήσει αλλά και μέχρι εδώ ήταν εντάξει! Δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε ποτέ!», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η σύζυγός του, Χρύσα Αρβανίτη.

«Ήταν άρρωστος. Δεν είχε γίνει καλά. Κατεβήκαμε είδαμε την φωτιά, έτσι ξεκινήσαμε και είδαμε πράγματα που ούτε στην πιο τρελή μας φαντασία δηλαδή άνθρωποι στη θάλασσα, κραυγές, εκρήξεις», περιέγραψε η Χρύσα Αρβανίτη τη δραματική εκείνη μέρα.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο ζευγάρι που πήραμε, ήταν 17χρονα. Ο Δημήτρης και η Κυριακή. Δεν έχω δει σε μάτια ανθρώπων περισσότερη απελπισία και φόβο», λέει συγκλονίζοντας η χήρα του καπετάνιου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, σήμερα, ο Ταξιάρχης βρίσκεται μόνος και αδειανός, δεμένος στο λιμανάκι της Νέας Μάκρης.

Οι ψαράδες της Νέα Μάκρης ζητούν το καΐκι του, τον Ταξιάρχη, να παραμείνει δεμένο στο λιμάνι, ως σύμβολο προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο σε μιας από τις τραγικότερες ημέρες τις σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.