Για περιορισμό της πυρκαγιάς σε μικρά μέτωπα που θα σβήσουν τις επόμενες ώρες έκανε λόγο ο δήμαρχος Θηβαίων, Σπύρος Νικολάου, σε δηλώσεις του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1».

Ειδικότερα, ο κ. Νικολάου σημείωσε ότι σήμερα ήταν μία δύσκολη ημέρα για την περιοχή αλλά «ευτυχώς η πυρκαγιά έχει περιοριστεί εντελώς και υπάρχουν λίγες και μικρές εστίες» ενώ συμπλήρωσε πως «είμαστε σε καλή κατάσταση και έχει τεθεί το μέτωπο υπό έλεγχο».

Ο δήμαρχος Θηβαίων εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Εύβοιας που μαστίζονται από τις πυρκαγιές και σημείωσε ότι η Περιφέρεια και το φυσικό περιβάλλον περνάνε από μία δύσκολη στιγμή σήμερα. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός από την πυρκαγιά.

Σε ό,τι αφορά τις καταστροφές που άφησε πίσω η πυρκαγιά στην Εύβοια, ο κ. Νικολάου σημείωσε ότι καταστράφηκαν τέσσερις κτηνοτροφικές περιοχές με 35 ζώα που κάηκαν ολοσχερώς ενώ αναφέρθηκε και σε οικολογική καταστροφή.

«Κάηκαν περιοχές που είχαν φέτος μεγάλη ανθοφορία και καρποφορία . Κάηκαν τα ελαιόδεντρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Τέλος, εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα φανείς ξεκάθαρα και το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής ενώ κατέληξε λέγοντας ότι οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί στην περιοχή.