Σε υψηλά επίπεδα τα μικροσωματίδια στην Αθήνα – Οι μετρήσεις σε 8 σταθμούς
4872956
Ελλάδα

Σε υψηλά επίπεδα τα μικροσωματίδια στην Αθήνα – Οι μετρήσεις σε 8 σταθμούς

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν να βρίσκονται τα μικροσωματίδια με διάμετρο 2,5 εκατομμυριοστά του μέτρου (ΡΜ2.5) στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έρχονται από την δικτυακή πλατφόρμα «PANACEA» που διαθέτει δίκτυο παρακολούθησης των σωματιδιακών μετρήσεων σε 8 διαφορετικά σημεία εντός του λεκανοπεδίου (Γκύζη, Πεύκη, Μελίσσια, Πασαλιμάνι, Χαλάνδρι, Κερατσίνι, Βουλιαγμένη, Θησείο) φαίνεται ότι και σήμερα, Τετάρτη, η ατμόσφαιρα στην Αττική εξαιτίας της πυρκαγιάς στην Εύβοια παραμένει επιβαρυμένη.

Αυτή την ώρα, οι μετρήσεις δείχνουν ότι η συγκέντρωση των μικροσωματιδίων στους 8 σταθμούς είναι σε υψηλά επίπεδα και σχεδόν σε όλους τους σταθμούς ξεπερνούν τα 25. Στον σταθμό του Πειραιά φτάνουν τα 28, στα Μελίσσια, τα 26, στο Χαλάνδρι τα 26, στο Θησείο 27, ενώ λίγο καλύτερη εικόνα παρουσιάζεται σε Κερατσίνι και Βουλιαγμένη (23).
epipedamikrosomatidia-600x92
som1-600x265


Έως τρεις ημέρες θα χρειαστούν για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα
Εν τω μεταξύ, μία έως τρεις μέρες θα χρειαστούν να υποχωρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα η συγκέντρωση σωματιδίων, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Η πυρκαγιά είναι σε δασική περιοχή, οπότε δεν έχουμε τα προβλήματα που υπήρξαν στο Μάτι», δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης, εξηγώντας πως το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια δεν είναι πολύ μακριά από την Αττική και με την έννοια αυτή θεωρείται φυσιολογική η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας εκεί όπου υπάρχει μεγάλη οικιστική πύκνωση.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα