Συγκλονίζει ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας η οποία χτυπήθηκε στο κεφάλι από σφαίρα ανήμερα του Πάσχα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στη Θήβα.

Ο πατέρας του παιδιού μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star , περιγράφει τον Γολγοθά που ζουν οι ίδιοι και το αγγελούδι τους.

«Ακριβώς 5 μήνες. Ένα βάσανο σκέτο. Oύτε μιλάει ούτε τίποτα. Μόνο κουνάει λίγο τα άκρα του. Όλο το μυαλό εκεί, είναι γιατί να τύχει σε έμενα αυτό το πράγμα» λέει ο πατέρας της Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

«Nτροπή του, κατέστρεψε μια οικογένεια, έκλεισε ένα σπίτι ουσιαστικά» λέει ο πατέρας.

Τι ζητά η οικογένεια από το δράστη

Τη δέσμευση της περιουσίας του δράστη μέχρι το ποσό του ενός εκατομμυρίου ζητά η οικογένεια της Αλεξίας. Η οικονομική τους κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Η ανάγκη να μεταφερθεί η μικρή στο εξωτερικό, σε κέντρο αποκατάστασης, είναι επιτακτική ωστόσο δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι.

Ο πατέρας απευθύνει έκκληση, δίνοντας στη δημοσιότητα τραπεζικό λογαριασμό, ώστε όσοι επιθυμούν να συνδράμουν.

Συγκινητική ήταν η κίνηση των κατοίκων στις Θεσπιές που έδωσαν το «παρών» στη συναυλία για την 8χρονη. Από την εκδήλωση συγκεντρώθηκε το ποσό των 10.000 ευρώ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ανήμερα του Πάσχα η 8χρονη Αλεξία έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές. Ξαφνικά έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος. Είχε δεχθεί αδέσποτη σφαίρα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Ο δράστης βρισκόταν στο απέναντι χωριό και πάνω στο γλέντι πυροβόλησε στον αέρα.