Στο Brexit και τον τρόπο που αυτό θα επηρεάσει τους φοιτητές στη Βρετανία, αναφέρθηκε η Βρετανίδα πρεσβευτής στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την απονομή των υποτροφιών Chevening, η κ. Σμιθ ανέφερε ότι «δεν πάρχει ακόμα η μεγάλη απάντηση που περιμένουμε για το μόνιμο πλαίσιο που θα θεσμοθετηθεί», ωστόσο επεσήμανε: «Όλοι οι φοιτητές που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2020-21 στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έχουν τα ίδια δίδακτρα και οικονομική υποστήριξη, όπως οι Βρετανοί συμφοιτητές τους, μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Brexit έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτικό θρίλερ στην Βρετανία με τον πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να δηλώνει ότι «προτιμά να βρεθεί νεκρός στο χαντάκι» παρά να αναβάλει την ημερομηνία του Brexit, επιμένοντας ότι θα πρέπει να γίνουν εκλογές στα μέσα Οκτωβρίου για να αποφασίσει ο λαός.

Την ίδια ώρα ο Μπόρις Τζόνσον αναγνώρισε χθες Πέμπτη ότι το Brexit «διχάζει οικογένειες», μετά την ανακοίνωση του αδελφού του Τζο ότι παραιτείται από τον υπουργικό του θώκο και τη βουλευτική του έδρα, με την επίκληση της «ανεπίλυτης» εσωτερικής σύγκρουσής του ανάμεσα στην πίστη «στην οικογένεια» από τη μια και «στο εθνικό συμφέρον» από την άλλη.