Με ένα ασυνήθιστο μέσο πήγε ο Γιώργος Πατούλης στο υπουργείο Περιβάλλοντος, για τη συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη

Ο κ. Πατούλης ήταν ανάμεσα στους ποδηλάτες που έφτασαν στο υπουργείο, στο πλαίσιο της ανοιχτής ποδηλατοδρομίας με σύνθημα «Ποδηλατούμε ενωμένοι για το κλίμα», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής. Η πρωτοβουλία αυτή έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας με τους ποδηλάτες σημείωσε πως είναι εξαιρετικά θετικό ότι το ποδήλατο μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας, ακόμα περισσότερο στις πόλεις. Σε πολλές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις γίνεται σταδιακά βασικό μέσο καθημερινής μετακίνησης και η διευκόλυνση των ποδηλατών είναι υποχρέωση κάθε σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, πολύ περισσότερο που η διεύρυνση της χρήσης το ποδηλάτου συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος.



Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ακόμα ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα, το υπουργείο θα παρουσιάσει ένα πλαίσιο μέτρων για τη διεύρυνση των ποδηλατοδρόμων σε όλη τη χώρα. Η πολιτική αυτή θα στηριχθεί στις δεσμεύσεις του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας, καθώς και σε μελέτες που έχουν εκπονηθεί και θα εκπονηθούν τόσο για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη όσο και για τα υπόλοιπα αστικά κέντρα της χώρας. Η προσπάθεια αυτή είναι ενταγμένη στη συνολική πολιτική του Υπουργείου για την κλιματική αλλαγή.