Καμία αμοιβή για τη θέση του διοικητή του Αγίου Όρους δεν επιθυμεί να λάβει ο Θανάσης Μαρτίνος που με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι αποδέχεται την τιμητική πρόταση χωρίς, ωστόσο, να έχει καμία οικονομική αξίωση. 

«Είναι αυτονόητο για μένα ότι θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου αμισθί. Η διαφορετική αναγραφή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θεωρώ ότι έγινε εκ παραδρομής», σημειώνει ο κ. Μαρτίνος στη σχετική ανακοίνωση».

Το ΦΕΚ που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας προέβλεπε πως ο κ. Μαρτίνος διορίζεται με βαθμό και αποδοχές Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ ο προηγούμενος διοικητής είχε αναλάβει αμισθί τη θέση του διοικητή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου:

«Eξ αρχής έχω δηλώσει γραπτώς στην αποδοχή της τιμητικής πρότασης που μου εγένετο, ότι δεν επιθυμώ να λάβω οποιαδήποτε αμοιβή για τη θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους με την οποία με τιμά η Πολιτεία. Είναι αυτονόητο για μένα ότι θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου αμισθί. Η διαφορετική αναγραφή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θεωρώ ότι έγινε εκ παραδρομής. Επίσης έχω δηλώσει ότι δεν θα χρησιμοποιώ κρατικό αυτοκίνητο και οδηγό εκτός Αγίου Όρους. Ο μόνος λόγος ανάληψης της συγκεκριμένης θέσης είναι η προσφορά στην πατρίδα και στο Άγιο Όρος».