Ελληνοφρένεια (Ε)
Ελληνοφρένεια (Ε) Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
areios-pagos-na-athwwthei-i-katharistria-apo-to-bolo_3_w_l
Ελλάδα

Στη Βουλή οι καταθέσεις Ράικου - Στουρνάρα για Παπαγγελόπουλο

Στη Βουλή και οι καταθέσεις Στουρνάρα-Ράικου

Με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αμελλητί, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, διαβίβασε, σήμερα, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη Βουλή, τις καταθέσεις της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου και του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis.

Μαζί με τις καταθέσεις διαβιβάστηκαν και έγγραφα και υπομνήματα τα οποία προσκόμισαν οι δύο μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Ράικου φέρεται να κατονόμασε ευθέως τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ως το πρόσωπο εκείνο που επιχειρούσε να παρέμβει στο έργο της. Άλλωστε, η κατάθεση της εισαγγελέως Ράικου από την πρώτη στιγμή θεωρείτο ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς αφενός παραιτήθηκε από τη θέση της τον Μάρτιο του 2017 καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της με αιχμή του δόρατος την υπόθεση της Novartis ενώ αφετέρου μέσω κύκλων της τον Οκτώβριο του 2018 έκανε αναφορά (σς η πρώτη από εισαγγελικό λειτουργό δημοσίως) στον Ρασπούτιν ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή»» υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».


Σαφές αναφορές έκανε και ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος έχει καταγγείλει μέσω αναφοράς πως στήθηκε «σκευωρία» σε βάρος του προκειμένου να εμπλακεί το όνομα του στην υπόθεση της Novartis.


Οι καταθέσεις των δύο μαρτύρων δόθηκαν χθες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη ο οποίος μαζί με τον συνάδελφο του, Ευάγγελο Ζαχαρή διενεργούν την ποινική προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελόμενες παρεμβάσεις και τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.