Στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκονται τα ερείπια του Ναού του Ποσειδώνα, υπήρχε κατά τους αρχαιολογικούς χρόνους, βωμός αφιερωμένος στον Ολύμπιο θεό των υδάτων, λιμνών, ποταμών, πηγών και της θάλασσας.
Ο ναός ήταν περιτριγυρισμένος από δύο μεγάλους, πανέμορφους Κούρους. Ο πρώτος ναός άρχισε να κατασκευάζεται στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. αλλά καταστράφηκε πριν ολοκληρωθεί. (από τους Πέρσες το 480 π.Χ.). Ο δεύτερος ναός, αυτός που υπάρχει τώρα, ξεκίνησε να χτίζεται το 449/8 π.Χ. με διαταγή του Περικλή. Ντόπιο μάρμαρο (Αγριλέζας) χρησιμοποιήθηκε για την οικοδόμησή του. Ο εκπληκτικός αυτός ναός με τις επίπεδες μετόπες, το δωρικό πρόπυλο και τις τρεις θύρες στο εσωτερικό του, «πέρασε» από πολλές περιπέτειες και καταστροφές (ιδιαίτερα κατά την Ρωμαϊκή περίοδο).

Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, αποτελεί σήμερα ένα από τους πλέον αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Ναός ο οποίος φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπους από ολόκληρο τον πλανήτη, ετοιμάζεται να υποδεχθεί σε δύο περίπου εβδομάδες, ένα διεθνές φιλανθρωπικό γεγονός. Ένα γεγονός που θα στρέψει τους φακούς της παγκόσμιας δημοσιότητας με τον πιο θετικό τρόπο στην Ελλάδα…

«Το κίνητρο, η δύναμη και η πηγή της έμπνευσής μας είναι πάντα τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Αποτελεί χρέος για εμένα να μην σταματήσω να αγωνίζομαι στο πλευρό τους. Ο Ναός του Ποσειδώνα είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο ιστορικά μνημεία της Ελλάδας. Αισθάνομαι πραγματικά συγκινημένη που με την πρωτοβουλία μας αυτή, να πραγματοποιήσουμε δηλαδή μια μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση εκεί, θα υμνηθεί μέσα από ένα τέτοιο χώρο-σύμβολο, ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός και η σύγχρονη Ελληνική δημιουργία» επισημαίνει στο «BΗΜΑgazino» και την Μαργαρίτα Σφετσα,  η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» εμπνεύστηκε και υλοποιεί με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ένα γεγονός το οποίο έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των media στο εξωτερικό αλλά και διεθνών προσωπικοτήτων του πνεύματος, της τέχνης, της πολιτικής και της μόδας.
Η κ. Βαρδινογιάννη πρότεινε στην παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου να πραγματοποιήσει στο Ναό του Ποσειδώνα, ένα fashion show (για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2020, την πρώτη της σχεδιάστριας επί Ελληνικού εδάφους) τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην «ΕΛΠΙΔΑ». Ο Σύλλογος άλλωστε γιορτάζει φέτος 30 χρόνια δυναμικής παρουσίας και τεράστιας προσφοράς στα καρκινοπαθή παιδιά. Οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαίρη Κατράντζου με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός με εθνική σημασία εφόσον αφορά μια τέτοιου υψηλού βεληνεκούς προβολή της πατρίδας μας στο εξωτερικό, παραχώρησαν αποκλειστική συνέντευξη στο «BHMAGAZINO».


ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

Η Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» μιλάει με πάθος και συγκίνηση για ένα στόχο, ένα όνειρο που στις 3 Οκτωβρίου γίνεται πραγματικότητα. «Υπήρξε πραγματικά ένα όνειρο. Μια προσδοκία ότι θα μπορούσε δηλαδή να συνδυαστεί ο ανθρωπισμός με το κάλλος και την αίγλη του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, έτσι ώστε να φθάσει το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθησίας του λαού μας, μέχρι τα πέρατα της γης. Η υλοποίηση αυτού του στόχου με γεμίζει υπερηφάνεια. Το γεγονός ότι μια νέα και πολύ επιτυχημένη διεθνής Ελληνίδα όπως η Μαίρη Κατράντζου, θέλησε να ενώσει τις δυνάμεις της μαζί μας με αποτέλεσμα να «τολμήσουμε» από κοινού κάτι τόσο μεγάλο, στέλνοντας έτσι μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου, γεμίζει την καρδιά μου με αισιοδοξία και χαρά» υπογραμμίζει η κ. Βαρδινογιάννη.

Η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCOαναφέρεται στις δυσκολίες αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος, ενός φαντασμαγορικού πραγματικά fashion show το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ναό του Ποσειδώνα. «Ένα τέτοιο εγχείρημα είναι φυσικό να έχει πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες» λέει. «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη εκδήλωση που γίνεται σε ένα χώρο ο οποίος απαιτεί σεβασμό και ιδιαίτερη προσοχή. Μια εκδήλωση στην οποία θα δώσουν το παρόν, σημαντικές προσωπικότητες από ολόκληρο τον πλανήτη», συνεχίζει. «Έχω μάθει όμως στην ζωή μου ότι τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν μας χαρίζεται. Ειλικρινά σε οτιδήποτε αναλαμβάνω ποτέ δεν το βάζω κάτω, πολύ δε περισσότερο όσον αφορά την «ΕΛΠΙΔΑ» και τα παιδιά μας», τονίζει.

Τα εμπόδια και οι δυσκολίες που συναντήσαμε εδώ και 30 χρόνια δεν ήταν λίγα, ποτέ όμως δεν λυγίσαμε, ποτέ δεν εγκαταλείψαμε τον αγώνα με σκοπό να σταθούμε στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους», επισημαίνει. Η κ. Βαρδινογιάννη αναφέρεται στην στήριξη της Πολιτείας όσον αφορά το συγκεκριμένο φιλανθρωπικό γεγονός στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) είχε απορρίψει πρόταση του οίκου Gucci για παρουσίαση κολλεξιόν στον Παρθενώνα. «Η Πολιτεία από την πρώτη στιγμή είχε σταθεί στο πλευρό μας, στηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία. Ακριβώς όπως όλα αυτά τα χρόνια στήριξε και αγκάλιασε το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Μέσα από την καρδιά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την νυν, όσο και την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού που από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε θετικά το γεγονός. Επιπλέον επιθυμώ να σημειώσω την ευγένεια, τον επαγγελματισμό και την ανιδιοτέλεια με την οποία εργάστηκαν και εργάζονται για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη εκδήλωση οι υπάλληλοι και αρχαιολόγοι του Υπουργείου Πολιτισμού», συνεχίζει. «Είναι πραγματικά συγκινητικό το γεγονός ότι ο καθένας προσπαθεί να βοηθήσει, νοιώθοντας ότι με αυτό τον τρόπο στηρίζει το έργο μας και τα αγαπημένα μας παιδιά» υποστηρίζει.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη λέει ότι μέχρι στιγμής όλα κινούνται άψογα όσο αφορά την πραγματοποίηση του διεθνούς σημασίας αυτού γεγονότος. «Όλα πηγαίνουν καλά. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η κυρία Κατράντζου, έχουμε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε όλα να γίνουν με τον τρόπο που αρμόζει στο μνημείο. Με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες που θέτουν οι αρμόδιοι αρχαιολόγοι και το Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό ήταν άλλωστε κάτι που αποτέλεσε δέσμευσή μας από την αρχή. Να τηρηθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα διασφαλίσουν πρώτα και πάνω από όλα την προστασία και τον σεβασμό απέναντι στο εμβληματικό αυτό μνημείο», αναφέρει.

Η Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» επισημαίνει ότι η Πολιτεία αντιμετωπίζει πλέον θετικά πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν με ισχυρό τρόπο την ιστορία, την ομορφιά και μοναδικότητα της πατρίδας μας. «Είναι σημαντικό να αναδειχθεί το θετικό πρόσωπο της χώρας μας στο εξωτερικό αλλά και οι αξίες που αποπνέει ο πολιτισμός μας» υποστηρίζει. Η κ. Βαρδινογιάννη μας μιλάει επίσης για την διεθνή Μαίρη Κατράντζου και την απόφαση να συνεργαστεί μαζί της. «Η Μαίρη είναι μια σχεδιάστρια που δημιουργεί με την ψυχή της», τονίζει. «Μια καταξιωμένη διεθνής σχεδιάστρια μόδας που όμως έχει παραμείνει πάνω από όλα Ελληνίδα. Οι δημιουργίες της φανερώνουν ένα πολύχρωμο, φωτεινό, εσωτερικό κόσμο. Ένα ανήσυχο και ανατρεπτικό πνεύμα. Μια βαθειά αγάπη και καμάρι για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της όπως αποτυπώνεται στα μοτίβα που χρησιμοποιεί και στις υπέροχες εικόνες από αρχαία ελληνικά αριστουργήματα τα οποία αποτελούν μια από τις βασικότερες πηγές έμπνευσής της», τονίζει.

«Η Μαίρη Κατράντζου πέρα από το ταλέντο και την δουλειά της που έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως εκπροσωπεί για εμένα την νέα γενιά Ελλήνων που αγωνίζεται, ονειρεύεται, δημιουργεί και κάνει υπερήφανη την πατρίδα μας σε όλο τον κόσμο» λέει. «Το παράδειγμά της μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τα νέα παιδιά της πατρίδας μας, διδάσκοντας έτσι ότι με σκληρή δουλειά και θέληση μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα» συνεχίζει η κ. Βαρδινογιάννη. Νομίζω ότι αυτός ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ήρθα σε επαφή μαζί της, προτείνοντάς της, αυτήν την συνεργασία» αναφέρει. «Η συγκίνησή μου όταν μου μίλησε για το όνειρό της να παρουσιάσει δηλαδή την νέα της κολλεξιόν για το καλοκαίρι του 2020 στον Ναό του Ποσειδώνα και τα έσοδα να διατεθούν στην «ΕΛΠΙΔΑ» ήταν πολύ μεγάλη. Θεωρώ ότι η εκδήλωση αυτή είναι μια σπουδαία ευκαιρία όχι μόνο να αναδειχτεί ο πολιτισμός της χώρας μας σε ολόκληρο τον πλανήτη αλλά να ευαισθητοποιηθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη γύρω από τον παιδικό καρκίνο. Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγα λεπτά για να αποφασίσουμε την κοινή μας συνεργασία για ένα μεγάλο φιλανθρωπικό σκοπό. Μετά με ένα μαγικό τρόπο, όλα πήραν τον δρόμο τους» υπογραμμίζει.

Η Ελλάδα είναι πάντα μέσα στην καρδιά της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία έχει εργαστεί σκληρά για την όσο το δυνατό καλύτερη προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Η Μαριάννα έχει αναλάβει παγκόσμιες πρωτοβουλίες για τον παιδικό καρκίνο, είναι ο άνθρωπος ο οποίος έφερε στην Ελλάδα διεθνείς προσωπικότητες του χώρου της Ιατρικής και γενικότερα της επιστήμης, αναλαμβάνει συνέχεια πρωτοβουλίες για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, είναι η Επίτιμη Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών στην Αλεξάνδρεια. Εργάστηκε ως Πρέσβειρα της UNESCO εδώ και χρόνια για την παγκόσμια κληρονομιά (διοργάνωσε στην έδρα της UNESCOπαρουσία όλων των Εθνικών Αντιπροσωπειών,συμπεριλαμβανομένης και της Βρεττανικής την έκθεση «Ο Παρθενώνας: Η Ενότητα ενός μοναδικού μνημείου) ενώ το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη εξέδωσε δίγλωσσο λεύκωμα για τα 18 Μνημεία της Ελλάδας που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO .

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη εξομολογείται ότι το μεγαλύτερο όνειρό της είναι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και η επανένωσή τους στον φυσικό τους χώρο, την Ελλάδα. «Δεν ξεχνάω ότι ήμουν το τελευταίο πρόσωπο στο οποίο μίλησε η Μελίνα Μερκούρη, πριν αφήσει την τελευταία της πνοή. Η Μελίνα μου είχε ζητήσει να της υποσχεθώ ότι θα φέρουμε τα γλυπτά πίσω στην Ελλάδα. Αν τα καταφέρετε θα ξαναγεννηθώ είχε πει» θυμάται η κ. Βαρδινογιάννη.

Η Μαριάννα μιλάει για την αγάπη της στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό από τα μαθητικά της ακόμα χρόνια αλλά και την αφοσίωσή της σταπαιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Η ίδια λέει ότι παρά το τεράστιο έργο που γίνεται θα καταφέρουν στο μέλλον ακόμα περισσότερα. «Σύντομα θα μπορούμε να πούμε ότι τέσσερα στα τέσσερα παιδιά θα γίνονται καλά. Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως Κέντρο Αριστείας, κάτι που θα επιτευχθεί πολύ σύντομα και για όλες τις μονάδες του Ογκολογικού Νοσοκομείου.

Το μήνυμα που στέλνει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με αφορμή τα 30 χρόνια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι «Η ζωή και ενός μόνο παιδιού αξίζει για να αγωνίζεσαι!» Ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» με πρωτοβουλία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, πρόσφερε στο Δήμο της Αθήνας το γλυπτό «Το Δέντρο της Ειρήνης», μια δημιουργία της διεθνούς γλύπτριας και Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO Hedra Ser.

ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΥ

«Πάντα επιθυμούσα να κάνω κάτι μεγάλο και εντυπωσιακό στην Ελλάδα. Τώρα μάλιστα που το brand έκλεισε 10 χρόνια ζωής, ένοιωσα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» γιορτάζει επίσης τα τριακοστά του γενέθλια. Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη με προσέγγισε λοιπόν με σκοπό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να κάνουμε δηλαδή κάτι σημαντικό μαζί. Συναντήθηκα με την κ. Βαρδινογιάννη στο Ογκολογικό Νοσοκομείο και ένοιωσα ακλόνητη αγάπη και αφοσίωση για το τεράστιο έργο της Ιατρικής και νοσηλευτικής ομάδας. Κατάλαβα αμέσως ότι ακριβώς αυτό το τεράστιο έργο που επιτελείται με ανιδιοτέλεια πρέπει να στηρίξω» τονίζει η Μαίρη Κατράντζου.

Η παγκοσμίου φήμης νεαρή σχεδιάστρια «πέταξε» αποκλειστικά για ένα εικοσιτετράωρο από το Λονδίνο στην Αθήνα με σκοπό να παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη και να φωτογραφηθεί για το «BHMAGAZINO». Η παγκόσμια όπως αποκαλείται Mary με τις μεγάλες συνεργασίες (Moncler, Adidas, Swarovski, Victoria’s Secret κ.α.) έχει αναθέσει την προετοιμασία και διοργάνωση του fashion show στο Ναό του Ποσειδώνα στην φημισμένη εταιρεία Village η οποία βρίσκεται πίσω από τα shows Chanel, Dior, κ.α.

Η designer η οποία ντύνει τις Μισέλ Ομπάμα, Μελάνια Τραμπ, Λουπίτα Νιόγκο, Μπιγιονσέ, Ριάνα και πολλές άλλες προσωπικότητες ετοιμάζεται να «ανέβει» στο Ναό του Ποσειδώνα για το fashionshow με τον σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό. «Μοιράστηκα και συνεχίζω να μοιράζομαι με την κ. Βαρδινογιάννη το όνειρό μου, να πραγματοποιηθεί το σημαντικό αυτό γεγονός στο ναό του Ποσειδώνα» λέει η Μαίρη. «Πρότεινα να καλέσουμε στην Αθήνα όλους αυτούς οι οποίοι παρακολουθούν τις κολλεξιόν μου στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη. Επιθυμώ ο κόσμος να είναι «μάρτυρας» σε αυτή την ιδιαίτερη πολιτιστική εκδήλωση σε μια εκπληκτική, εμβληματική τοποθεσία με σκοπό την στήριξη του έργου ζωής της Μαριάννας. Πιστεύαμε όλοι μαζί και περισσότερο από όλους η κ. Βαρδινογιάννη ότι το όνειρό μας θα γίνει πραγματικότητα» επισημαίνει η κ. Κατράντζου.

Η Μαίρη Κατράντζου λέει ότι η «ΕΛΠΙΔΑ» και το σημαντικό έργο της επιτρέπει στην ίδια να οραματίζεται κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Νιώθει όμως ότι «γεμίζει» με τεράστια ευθύνη. «Ο Ναός του Ποσειδώνα είναι ένα μοναδικό ορόσημο που φέρνει μαζί όλα τα στοιχεία τα οποία ενώνουν γη, θάλασσα και ουρανό με ένα μοναδικό τρόπο. Αποτελεί το τέλειο σημείο για ένα fashionshow με μοναδική «εικόνα» και αισθητική. Γνώριζα ότι είναι δύσκολο να πάρουμε την έγκριση από το ΚΑΣ. Τελικά όταν η κ. Βαρδινογιάννη μου ανακοίνωσε την θετική κατάληξη, τα μάτια μου γέμισαν δάκρυα» εξομολογείται η Μαίρη Κατράντζου.

Η κ. Κατράντζου λέει ότι η συλλογή της είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα και τις ιδέες που γεννήθηκαν στην χώρα αυτή τον 5ο αιώνα π.Χ. όταν χτίστηκε δηλαδή ο Ναός του Ποσειδώνα. Αναφέρεται με συγκίνηση στον Βαγγέλη Παπαθανασίου και την συνεργασία τους. «Νοιώθω μεγάλη τιμή να δουλεύω με τον μεγάλο μας βραβευμένο με Oscar Βαγγέλη Παπαθανασίου σημειώνει. «Ο Vangelis είναι ο πιο αληθινός ορισμός της φράσης αναγεννησιακός άνθρωπος. Είναι μια προσωπικότητα που είμαι τυχερή για το γεγονός ότι τον αποκαλώ φίλο μου» συνεχίζει. «Η πρώτη μας συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της χορευτικής παράστασης «The Thread» του RusselMaliphant η οποία παρουσιάστηκε στο Λονδίνο και την Επίδαυρο. Σχεδίασα τα κοστούμια και ο κ.Παπαθανασίου έγραψε την μουσική. Με την γενναιοδωρία που τον χαρακτηρίζει μου χάρισε ένα Soundtrack για το επετειακό show των 10 χρόνων. Στην συνέχεια τον κάλεσα στο τηλέφωνο με σκοπό να του ζητήσω να συνεργαστούμε για αυτό το μοναδικό γεγονός στο Ναό του Ποσειδώνα. Άνθρωποι σαν την κ. Βαρδινογιάννη και τον κ.Παπαθανασίου με κάνουν να νοιώθω υπερήφανη για το ότι είμαι Ελληνίδα» τονίζει.

Η Μαίρη επισημαίνει ότι επειδή ζει χρόνια τώρα μακριά από την Ελλάδα, εκτιμάει πού περισσότερο την πολιτιστική μας κληρονομιά. «Η δουλειά μου πάντα είχε να κάνει με την αφήγηση και η Ελλάδα με δίδαξε την σημασία της λέξης «ιδέα» λέει. «Τα πάντα είναι μια ιδέα μέχρι αυτή να γίνει η βάση για καινοτομία. Η συλλογή SS17 ήταν μια αρχαιολογική εξερεύνηση, εμπνευσμένη από τον αρχαίο Μινωικό πολιτισμό. Διάβασα το βιβλίο της Μαριάννας για τις γυναίκες της Κνωσού και αισθάνθηκα ότι η συνάντηση και συνεργασία μας θα είναι συναρπαστική», υπογραμμίζει η κ. Κατράντζου. Η διάσημη σχεδιάστρια διαβάζει φιλοσοφία και λέει ότι η συλλογή της AW19 είναι εμπνευσμένη από τα κλασικά στοιχεία όπως ορίστηκαν από τον Εμπεδοκλή. Γη, αέρας, φωτιά, νερό.

Η Μαίρη Κατράντζου επισημαίνει ότι αυτό το φιλανθρωπικό σημαντικό γεγονός με το λαμπερό fashion show είναι κάτι σαν επιστροφή στο σπίτι. «Πρόκειται για ένα γράμμα αγάπης στην Ελλάδα. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα νοιώθω μια νοσταλγία. Μου λείπει η οικογένειά μου και χαίρομαι όταν έχω την ευκαιρία να περάσω το καλοκαίρι μαζί τους» τονίζει.

Φωτογραφίες: Κώστας Αυγουλης