Με την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών θα καθορισθούν συγκεκριμένα οι τύποι των υπαίθριων χώρων, στους οποίους συγκεντρώνονται για κοινωνικούς λόγους ανήλικοι και, ως εκ τούτου, θα απαγορεύεται αυστηρώς το κάπνισμα.

Αυτό προβλέπει το σχέδιο νόμου – σκούπα του υπουργείου Υγείας, το οποίο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σήμερα, στις 4 μ.μ., στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.

Το ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπει την επιβολή προστίμου ύψους 200 ευρώ σε όποιον/α καπνίζει σε υπαίθριο χώρο, στον οποίο απαγορεύεται αυστηρώς το κάπνισμα, και ύψους 500 ευρώ στους διαχειριστές των εν λόγω υπαιθρίων χώρων, στους οποίους θα συλλαμβάνεται οποιοσδήποτε να καπνίζει παρανόμως.

Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο νόμου απαγορεύει αυστηρώς το κάπνισμα στους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους αθλοπαιδιών, ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων, καθώς και στους κλειστούς χώρους ομαδικών αθλημάτων όσο και στους κλειστούς χώρους αθλητικών εκδηλώσεων.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για το εν λόγω σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας θα διαρκέσει έως τις 4 μ.μ. της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου.