Κατάπληκτοι προσήλθαν χθες το απόγευμα εκατοντάδες πιστοί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου για τη λιτάνευση της εικόνας του Πολιούχου των Αθηνών.

Η έναρξη είχε οριστεί για τις 5, όμως στις 4.20 άνοιξαν κυριολεκτικώς οι ουρανοί καταποντίζοντας στη βροχή το κέντρο. Παρά ταύτα μισή ώρα αργότερα, όχι μόνον σταμάτησαν τα έντονα φαινόμενα, αλλά ο ήλιος βγήκε ξανά και η θερμοκρασία ανέβηκε.

«Μ΄ έπαιρναν ανήσυχοι οι ιερείς και οι πιστοί για να με ρωτήσουν τι θα κάνουμε» έλεγε στον χειμαρρώδη λόγο του ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Συμεών Βολιώτης και συνέχιζε: «Τους είπα να μην πτοούνται κι όλα θα πάνε κατ΄ ευχήν. Οι ουρανοί άνοιξαν, η Αθήνα μας πλύθηκε κι άλλο αφού ούτως ή άλλως είναι καθαρή τώρα που ο κ. Μπακογιάννης έγινε δήμαρχος κι η λιτάνευση έγινε κανονικά». Εξήρε δε την παρουσία τόσο του κ. Μπακογιάννη όσο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Π. Πικραμένου τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στους εορτασμούς δήμαρχος Αθηναίων και η κυβέρνηση εκπροσωπείται σε τόσο υψηλό επίπεδο. Κι αυτό αποτελεί επιστροφή στην κανονικότητα».



Παρέστησαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, Θ. Πλεύρης και Κ. Μπόγδανος , φορείς της αυτοδιοίκησης και εκπρόσωπος του Γ. Πατούλη.

- «Παραδόξως ο περιφερειάρχης Αττικής δεν είναι εδώ σήμερα. Τι συνέβη άραγε;» αναρωτήθηκε χαμογελώντας ο Πρωτοσύγκελος αφού γνωρίζει ότι ο κ. Πατούλης (σς όπως και η Κεφαλογιάννη) δεν λείπει ποτέ από θρησκευτικές – κοινωνικές εκδηλώσεις.

- Κατά τα άλλα ο φλογερός και ταυτόχρονα ισορροπημένος λόγος του συνέγειρε το χριστεπώνυμο πλήρωμα, αποσπώντας το χειροκρότημα ακόμη και του Ηλία Κασιδιάρη.

- «Δεν μπορείς να αγαπάς την πατρίδα του άλλου αν δεν αγαπάς τη δική σου» ανέφερε ο Συμεών ζητώντας από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων να ανακρούσει τον Εθνικό Ύμνο. Ο κόσμος έψελνε ομοθύμως προσκυνώντας την αγία εικόνα ενώ οι κ. Πικραμμένος και Μπακογιάννης έστρεψαν προς την πλευρά του αγήματος. Εν κατακλείδει, το Αθηναϊκό απόγευμα απέκτησε εκ νέου τη λάμψη και την ατμόσφαιρα του παρελθόντος εορτάζοντας τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.