Με θέρμα λόγια καλωσόρισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Τζέφρι Πάιατ, την κουρδικής καταγωγής πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Βουλγαρία, Herro Mustafa.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζέφρι Πάιατ επέλεξε να κάνει την ανάρτησή του στο twitter την ώρα που οι Κούρδοι δέχονται εδώ και λίγα 24ωρα την εισβολή των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και των Αράβων μισθοφόρων συμμάχων τους, στην περιοχή τους στην Βόρεια Συρία.

Ο κ. Πάιατ δηλώνει «περήφανος για την παρουσία του στην ανάληψη των καθηκόντων της Χέρο Μουστάφα στην αμερικανική πρεσβεία στην Βουλγαρία» ενώ στέκεται και στην «καταπληκτική ιστορία της ζωής της» αλλά και στο γεγονός ότι είναι «η πρώτη Κουρδο-Αμερικανίδα που γίνεται πρέσβης των ΗΠΑ».

Σημειώνεται πως η Herro Mustafa γεννήθηκε στο μαρτυρικό Ερμπίλ του Κουρδικού Ιράκ και πέρασε δυο χρόνια από την παιδική της ηλικία σε στρατόπεδο προσφύγων, ενώ η οικογένειά της μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1986 όταν αιτήθηκε και έλαβε πολιτικό άσυλο. Η ιστορία της και οι περιπέτειες της οικογένειάς της ήταν και το αντικείμενο ενός documentary film στις ΗΠΑ, του American Herro.