Επί πέντε ώρες κατέθετε  ο  πρώην προστατευόμενος μάρτυρας («Αναστασίου Ιωάννης») και κατηγορούμενος, πλέον, στην υπόθεση της Novartis καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης.

 Η κατάθεσή του, η οποία από εισαγγελικούς λειτουργούς χαρακτηρίστηκε σημαντική,  έγινε   στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται στην Εισαγγελία του Αρείου  Πάγου σχετικά με τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο κ. Μανιαδάκης αναφέρθηκε σε όλη τη διαδρομή της σκευωρίας της Novartis από το 2012 έως και σήμερα ενώ  επισήμανε ότι η εισαγγελική έρευνα ήταν χειραγωγούμενη.

 Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε, αλλά και  έχει πει σε δηλώσεις και συνεντεύξεις, του   ασκήθηκαν  πιέσεις προκειμένου να εμπλέξει στην   υπόθεση τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα,  ενώ αναφερόμενος στη δίωξη του την  χαρακτήρισε και πάλι   " καθαρά πολιτική".

 Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του δικαστικού Μεγάρου ο κ. Μανιαδάκης ξεκαθάρισε ότι υπάρχει σκάνδαλο στην Novartis και προσέθεσε:

 "Στην υπόθεση αυτή έχει χαθεί κάθε μέτρο λογική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι, θεσμοί , η ίδια η Δικαιοσύνη. Η μόνη θεραπεία είναι η αλήθεια και περιμένω ότι η αλήθεια θα λάμψει.

  Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων  εάν υπάρχει σκάνδαλο Novartis ο κ. Μανιαδάκης απάντησε ότι "υπάρχει σκάνδαλο στο φάρμακο, με παράτυπες πρακτικές" για τις οποίες υπήρξαν ενδείξεις που δεν διερευνήθηκαν από τη δικαιοσύνη.

 Ο δικηγόρος του καθηγητή,  Θεόδωρος Μαντάς σε δήλωση του χαρακτήρισε "εσφαλμένη και ακατανόητη την επιλογή να καταστεί από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος". Και προσέθεσε ότι με την κίνηση τους αυτή οι εισαγγελείς αποστέρησαν την έρευνα από την πολύτιμη μαρτυρία του.