Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η τουρκική επίθεση στη Βόρεια Συρία, καθώς από τους βομβαρδισμούς του στρατού του Ερντογάν, χτυπήθηκαν αρκετές φυλακές, όπου οι Κούρδοι κράταγαν φυλακισμένους τζιχαντιστές μαχητές του ISIS.

Μπορεί η προσωρινή κατάπαυση του πυρός να έφερε ανακούφιση, μπορεί ο Τραμπ να προχώρησε σε διαβεβαιώσεις ότι οι κρατούμενοι τζιχαντιστές θα παραδούν σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο η ανησυχία παραμένει. Και αυτό γιατί είναι άγνωστο πόσοι μαχητές του ISIS δραπέτευσαν από τα κελιά τους, πάνω στον πανικό των πολεμικών επιχειρήσεων.

Συναγερμός στην Ελλάδα

Οι ελληνικές αρχές από την πρώτη στιγμή της τουρκικής εισβολής έχουν τεθεί σε συναγερμό. Ήδη από τις αρχικά στάδια της τουρκικής εφόδου, είχε δοθεί εντολή αυξημένης επιτήρησης στα νησιά όπου καθημερινά φτάνουν εκατοντάδες μετανάστες και άμεσου εντοπισμού τυχόν «μοναχικών λύκων» για τους οποίους υπάρχει σήμα από μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.

Μάλιστα, σχεδιάζεται και μεγάλη άσκηση από την Ελληνική Αστυνομία προς αυτή την κατεύθυνση Σύμφωνα με τον Alpha στην συγκεκριμένη άσκηση θα πάρουν μέρος 100 στελέχη της Αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και υπεύθυνοι σωφρονιστικών καταστημάτων.

Η μεγάλη αυτή άσκηση δεν έχει μόνο ως στόχο να εντοπίσει Τζιχαντιστές που μπορούν να έρθουν στη χώρα από τα παράλια της Τουρκίας μέσω των μεταναστευτικών ροών που έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά το σενάριο λέει ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν και κρίσεις που μπορεί να εκδηλωθούν είτε στη νησιωτική χώρα είτε στην Ηπειρωτική.

Έτσι μέσα από ειδικές ταινίες και μέσα από τη συνεργασία με βάση τα σενάρια που εκπονούνται, όλα τα στελέχη θα συγκεντρωθούν και θα ακούσουν πως ακριβώς μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτές οι καταστάσεις.