Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στα Γιαννιτσά. Κάτοικοι απέκλεισαν το δρόμο και εμπόδισαν δυο λεωφορεία που μετέφεραν περίπου 150 προσφυγές να προσεγγίσουν ξενοδοχείο της περιοχής.

Aστυνομικοί, όπως αναφέρει το ΣΚΑΙ που βρίσκονταν στο σημείο δημιούργησαν φραγμό, εμποδίζοντας τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν, με αποτέλεσμα τα πούλμαν να καταφέρουν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο από παράδρομο.

Περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν σε βοηθητική οδό κοντά σε ξενοδοχείο, στο 5ο χμ της Ε.Ο. Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης, για να εμποδίσουν την έλευση των προσφύγων και ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα. Κλείστε τα σύνορα. Αλληλεγγύη στους Έλληνες».

Αντιδράσεις και στις Σέρρες

Αντιδράσεις προκάλεσε η έλευση προσφύγων και στην περιοχή των Σερρών. Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, κάτοικοι του νομού συγκεντρώθηκαν στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος των νέων διοδίων και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες.

Ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες σε ξενοδοχείο, στην περιοχή του Σιδηροκάστρου, σταμάτησε για λίγη ώρα πριν τα διόδια και μετά την αποχώρηση των ατόμων, συνέχισε για τον προορισμό του.