Στον «αέρα» βρίσκεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της οδού Πειραιώς, η οποία μετατρέπεται σε λίμνη μετά από κάθε ισχυρή βροχόπτωση, καθώς τα κονδύλια του συγχρηματοδοτούμενου έργου έχουν… χαθεί στη γραφειοκρατία.

Παρά το γεγονός ότι η μελέτη κατασκευής δικτύου ομβρίων στις περιοχές των Δήμων Μοσχάτου-Ταύρου και Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, έχει επικαιροποιηθεί από από το 2011 και εγκριθεί το 2018, εν τούτοις το έργο ακόμη δεν έχει ξεκινήσει και εάν δεν ολοκληρωθεί έως το 2020, τότε θα κοπεί η ευρωπαϊκή πίστωση.

Το έργο αφορά την απορροή των ομβρίων από δύο μεγάλες λεκάνες του Μοσχάτου-Πολιτικό Ταύρου και του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, μέσω δύο ανεξάρτητων κλάδων δικτύου ομβρίων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σε Μοσχάτο και Ταύρο έχει προγραμματιστεί η κατασκευή του ενός από τους δύο κεντρικούς κλάδους, ο οποίος ξεκινάει από την περιοχή των πρώην Σφαγείων, ακολουθεί την οδό Πειραιώς και μέσω της οδού Μυτιλήνης οδεύει προς την οδό Θεσσαλονίκης (παράλληλα με τις γραμμές του τραίνου).

Επίσης πρόκειται να κατασκευασθεί για την ίδια περιοχή παρέμβασης και ένας υποκλάδος επί της oδού Πειραιώς, ο οποίος θα ξεκινά από την οδό Φλωρίνης.

Κατεπείγουσα ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Β.Σπανάκη

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ Νότιου Τομέα Β' Αθηνών, Βασίλης Σπανάκης, σε σχετική του κατεπείγουσα ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, η υπαιτιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης και της προηγούμενης πολιτικής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, είναι τεράστια.

Ωστόσο πέραν των «αδιαμφισβήτητων ευθυνών» το ζητούμενο είναι «να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων κατοίκων και επιχειρήσεων».