Το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, η Θεσσαλονίκη θα ανάψει το δέντρο της στην πλατεία Αριστοτέλους, κι όπως όλα δείχνουν η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό τους ήχους της Άλκηστις Πρωτοψάλτη! «Με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη σχεδόν έχουμε συμφωνήσει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τελευταία στιγμή. Δεν έχουμε πέσει ακόμα οι υπογραφές», σημείωσε μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Όσα φέρνει ο Βαρδάρης» ο σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης και project manager των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, Γιώργος Γονιάδης.

Σχετικά με το άλλο μεγάλο όνομα που θα δώσει συναυλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Γονιάδης ούτε επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε ότι η Ελένη Φουρέιρα θα… ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη, όπου πάντως θα ανάψουν δύο δέντρα!

Η… επιχείρηση Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη, «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς. «Ομάδα ατόμων, αρχιτέκτονες, σκηνογράφοι, σκηνοθέτες, κατασκευαστές, βοήθησαν με τις γνώσεις τους ώστε η Θεσσαλονίκη να έχει διάκοσμο όχι μόνον εντυπωσιακό, αλλά που θα αντέξει 30 μέρες», σημείωσε ο κ. Γονιάδης ο οποίος είπε ότι φέτος τα πράγματα θα είναι λίγο… ανορθόδοξα. «Ήταν απόφαση της διοίκησης και του δημάρχου να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην πλατεία Δικαστηρίων, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην Εγνατία. Εκεί θέλουμε να χτυπάει η καρδιά των Χριστουγέννων και εκεί θέλουμε να στήσουμε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, όπως το έχουμε στο μυαλό μας από τις ταινίες, με ξύλινα σπιτάκια. Θα μπουν 39 ξύλινα σπιτάκια, ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Τα μισά θα είναι υγειονομικού και τα μισά εμπορικού σκοπού, θα υπάρχει μεγάλο δέντρο στο κέντρο. Φέτος θα έχουμε δύο έλατα. Ένα στην Αριστοτέλους, όπως το έχουμε συνηθίσει και ένα λίγο μικρότερο στην πλατεία Δικαστηρίων. Και θα έχουμε δύο εκδηλώσεις ανάμματος του δέντρου, μία στην αγορά και μία στην πλατεία Αριστοτέλους. Στις 7 Δεκεμβρίου θα γίνει το άναμμα του δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους και στις 8 Δεκεμβρίου στην πλατεία Δικαστηρίων. Στην πλατεία Δικαστηρίων, εκτός από την χριστουγεννιάτικη αγορά θα υπάρχει κι ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, με σπιτάκια του Αγίου Βασίλη, των ξωτικών, με δράσεις για τα παιδιά, με παγοδρόμιο, τρενάκι, καρουζέλ. Στον συγκεκριμένο χώρο, ήταν πολιτική απόφαση να γίνουν οι δράσεις».

Όσο για τις εκδηλώσεις, ο κ. Γονιάδης τόνισε ότι επειδή στην ομάδα υπάρχει και σκηνοθέτης, δεν θα έχουν σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει, αλλά θα αποτελούν… εμπειρία.