Στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, μίλησε ο σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Αναφερόμενος στο σεισμό 6,4 στην Αλβανία ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «το πρώτο πολύ βασικό συμπέρασμα είναι ότι όταν ο σεισμός είναι ισχυρός και το επίκεντρό του βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές τότε τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα».

Παράλληλα εξήγησε ότι «βεβαίως υπάρχουν οι αντισεισμικοί κανονισμοί, στη γείτονα χώρα ίσως ήταν λίγο πιο καθυστερημένοι σε αυτό τον τομέα σε σχέση με τη δική μας χώρα παρόλα αυτά πάντοτε υπάρχουν οι αρνητικοί εκείνοι παράγοντες οι οποίοι οδηγούν στο να έχουμε αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα των σεισμών».

«Κατά συνέπεια πάντοτε χρειάζεται περισσότερη προετοιμασία, περισσότερες καλές κατασκευές όλα αυτά που λέμε και για τη δική μας χώρα και όπου ενισχύουν την αντισεισμική άμυνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τη χρονική διάρκεια του σεισμού υπογράμμισε πως «η διάρκεια του σεισμού είναι μεγάλη όταν και ο σεισμός είναι μεγάλος και φέρεται ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η διάρκεια είναι μεγαλύτερη σε μακρινότερες περιοχές και όχι κοντά στο επίκεντρο».