Του Θανάση Φουσκίδη, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από την αποκάλυψη της πιο «καυτής» ροζ ιστορίας που εκτυλίχθηκε ποτέ με φόντο το «γαλάζιο» της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην κομματική ηγεσία, και δη σε ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της. Ο λόγος, βεβαίως, για την περιβόητη εκείνη νύχτα του 2010 που ο γιος του τότε γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Ζαγορίτη, Γεράσιμος, είχε πιαστεί στα πράσα να... ξεναγεί (με όλα τα… παρελκόμενα) την κυρία Τζούλια Αλεξανδράτου στο Πολεμικό Μουσείο, όπου υπηρετούσε ως ναύτης. Αυτή η ξαφνική «έφοδος» της ξανθιάς ύπαρξης στο κτίριο της οδού Βασιλίσσης Σοφίας είχε γίνει αφορμή να ξεσπάσει ένας άνευ προηγουμένου πολιτικός σάλος, αφού για κακή τύχη του Ζαγορίτη junior και του πατέρα του οι περιπτύξεις του πρώτου με την Τζούλια είχαν απαθανατιστεί από τον δημοσιογραφικό φακό (όπως και το γλέντι τους σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της παραλιακής, πριν από την επίσκεψή τους στο Mουσείο).
Ο καιρός πέρασε, η Τζούλια αποτελεί μια μακρινή ανάμνηση και ο 27χρονος σήμερα Γεράσιμος επιστρέφει, με έμμεσο τρόπο αυτή τη φορά, στην επικαιρότητα, με αφορμή όχι κάποιο επεισοδιακό «νυχτέρι», αλλά τις επικείμενες ανακατατάξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Βλέπετε, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο υιός Ζαγορίτης φιγουράρει σε περίοπτη θέση στην προεκλογική ιστοσελίδα του υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ!

http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/fhqehrtmvc4c2653fc22428.jpg

ΤΑΛΕΝΤΟ. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή... Αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, ο Γεράσιμος Ζαγορίτης ταξίδεψε μέχρι τη Σκωτία προκειμένου να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα των Δημιουργικών Βιομηχανιών στο Πανεπιστήμιο του St Andrews. Εκεί, για τους φίλους -και όχι μόνο- από Γεράσιμος έγινε... Τζέρι. Εκτός των λοιπών δραστηριοτήτων του, μυήθηκε στα μυστικά ενός από τα πλέον αγαπημένα χόμπι των απανταχού πλουσίων και γαλαζοαίματων. Συγκεκριμένα, όπως είχε αποκαλύψει το «Secret» σε παλαιότερο φύλλο του, ο γιος του Λευτέρη Ζαγορίτη εξελίχθηκε σε μεγάλο ταλέντο στο... πόλο! Ωστόσο, το πεδίο δράσης του δεν είναι κάποια πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων, αλλά το χορτάρι, όπου, πάνω σ’ ένα άλογο ράτσας και κρατώντας ειδικό μπαστούνι, βάζει γκολ στην αντίπαλη ομάδα. Μάλιστα, δεν παραλείπει να επιδεικνύει με υπερηφάνεια τα έπαθλα που κερδίζει στους αγώνες στους οποίους συμμετέχει.
Μετά το πέρας των φοιτητικών του χρόνων στη γηραιά Αλβιώνα, ο Τζέρι προσπαθεί να συνδυάσει το αγαπημένο του άθλημα με την επαγγελματική σταδιοδρομία. Χάρη στο αντικείμενο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του, αλλά και στις υψηλές γνωριμίες του πατέρα του, βρέθηκε στις Βρυξέλλες ως συνεργάτης του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και υποψήφιου δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου. Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί πως ο τελευταίος είναι στενός φίλος του πατέρα Ζαγορίτη, από την περίοδο που ο πρώτος ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ο δεύτερος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Στη βελγική πρωτεύουσα, ο κατά κοινή ομολογία ιδιαίτερα επικοινωνιακός Γεράσιμος Ζαγορίτης κατάφερε να αποκτήσει διασυνδέσεις στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονταν. 

http://4.bp.blogspot.com/_Koi-qQWtIcg/TCpCaGajlrI/AAAAAAAABvc/VVpqBPh5o4Y/s1600/tzoulia-zagoritis.jpg

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ. Κάπως έτσι βρέθηκε να ποζάρει χαμογελαστός μαζί με άλλους νεολαίους, αλλά και ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών στην ιστοσελίδα για την υποψηφιότητα του άλλοτε πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και εκλεκτού του ΕΛΚ στην κούρσα της διαδοχής του Ζοζέ Μπαρόζο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (που συμβολίζει τους οραματισμούς του υποψηφίου για το μέλλον της γηραιάς ηπείρου).
Σε αυτή την εξέλιξη, βεβαίως, συνέδραμε και ο Ελληνας επικεφαλής της Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, που είναι εκ των πολύ στενών φίλων του Τζέρι. Ενα σημείο στο οποίο αξίζει να σταθεί κάποιος είναι το γεγονός ότι στη φωτογράφιση δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο πρόσωπο του υιού Ζαγορίτη, αφού βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπολοίπους. Με νεανικό στυλ (πόλο μπλουζάκι και τζινάκι) και καλοχτενισμένος, ο Γεράσιμος Ζαγορίτης έδειξε να έχει μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου. «Το απόλαυσε πολύ και ήταν πολύ χαρούμενος για αυτό», έλεγε νεαρός συνεργάτης «γαλάζιου» ευρωβουλευτή που κάνει παρέα μαζί του στη βελγική πρωτεύουσα.
Aν αναλογιστεί κανείς ότι ο κ. Γιούνκερ φαντάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη θέση του νέου επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τότε πιθανότατα ο Γεράσιμος Ζαγορίτης θα βρεθεί ενώπιον σημαντικών ευκαιριών εξέλιξης, αφού πλέον θα έχει τα... μέσα στο ανώτατο επίπεδο. Αρκεί βέβαια, να επιλέξει να ρίξει το βάρος στα ευρωπαϊκά δρώμενα και δεν τον κερδίσει το αγαπημένο του... πόλο. Αλλωστε, όπως λένε όσοι τον ξέρουν, ουδέποτε είχε τις ανησυχίες ενός τυπικού Ευρωπαίου νέου αναφορικά με το επαγγελματικό του μέλλον. «Ηταν πάντα... ανήσυχο πνεύμα», επισημαίνουν.

Φιλοδοξιες. Ο Γεράσιμος Ζαγορίτης, από την πλευρά του, δεν κρύβει τη χαρά του για τη συμμετοχή του στον προεκλογικό αγώνα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιας και, όπως έχει εκμυστηρευθεί στο φιλικό του περιβάλλον, η πολιτική και η πιθανότητα ακόμα πιο ενεργού εμπλοκής του στα κοινά τα επόμενα χρόνια μόνο αδιάφορο δεν τον αφήνουν. Εξάλλου, η «μαγιά» για ένα τέτοιο εγχείρημα είναι έτοιμη από τον πατέρα του, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο μικρός Ζαγορίτης κρατά -ακόμη και όταν βρίσκεται εκτός Ελλάδος- ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τους ΟΝΝΕΔίτες της γενιάς του, αλλά και με στελέχη της Ν.Δ. που βρίσκονται γύρω από τον παραδοσιακό καραμανλικό πυρήνα, επίλεκτο μέλος του οποίου υπήρξε και ο πατέρας του.