Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του 8χρονου αγοριού, το οποίο κατέληξε προχθές διασωληνωμένο στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου παίδων της Αθήνας «Π. και Α. Κυριακού».

Σύμφωνα με την καρτέλα που έχουν οι υγειονομικές αρχές στη διάθεσή τους, ο άτυχος 8χρονος είχε κάνει και τις πέντε δόσεις του εμβολίου της διφθερίτιδας.

Υπενθυμίζεται ότι το 8χρονο αγόρι εισήχθη στις 22 Νοεμβρίου στο «Π. και Α. Κυριακού», με συμπτώματα λαρυγγίτιδας και πνευμονίας, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα οι γιατροί να το διασωληνώσουν και να το εισαγάγουν εσπευσμένως στη ΜΕΘ. Το 8χρονο αγόρι κατέληξε τελικά στις 26 Νοεμβρίου.

Το γεγονός ότι η κλινική εικόνα του 8χρονου δεν συνάδει με διφθερίτιδα κάνει τους γιατρούς του νοσοκομείου επιφυλακτικούς ως προς την ακριβή αιτία του θανάτου του, έως ότου ολοκληρωθεί ο κύκλος των απαραίτητων και ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει ήδη αποσταλεί στην περιφέρεια, προκειμένου να συγκεντρώσει τον ιατρικό φάκελο, το βιβλιάριο υγείας και το οικογενειακό ιστορικό του 8χρονου, ο οποίος ήταν ορφανός και είχε μεγαλώσει στα προνοιακά ιδρύματα.