«Πολλές απεργίες δεν ήταν επιτυχημένες και βασικός λόγος είναι πως κι εμείς κάναμε κατάχρηση της απεργίας. Δυστυχώς το συνδικαλιστικο κίνημα λειτουργεί παραλυτικά όλα αυτά τα χρόνια. Όταν έρχεται μια συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη και θέτει ζήτημα απεργιακής κινητοποίησης, παίρναμε κι εμείς αποφάσεις όχι με βάση τα δικά μας θέλω, αλλά με βάση το περιβάλλον που δημιουργείται. Φοβούμενοι ότι αν δεν πάρουμε απόφαση για απεργία θα κατηγορηθούμε πως αφήνουμε και περνάνε πράγματα, πέσαμε στην παγίδα και κάναμε πάρα πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις.»

Τα παραπάνω ανέφερε ο απερχόμενος Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ.Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης μιλώντας στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του από το “τιμόνι” του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και κληθείς να σχολιάσει φαινόμενα δυσπιστίας των εργαζομένων έναντι του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο ίδιος, τόνισε ότι στα χρόνια της κρίσης χτυπήθηκε η μεσαία τάξη βάναυσα από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και αναφερόμενος στη σημερινή κυβέρνηση: «Είναι σίγουρο πως ευνοεί τους πλουσιότερους, δηλαδή την επιχειρηματικότητα και δεν είναι κακό όταν το κάνει λελογισμένα, όταν δηλαδή υπάρχει έλεγχος για το πώς αξιοποιούνται τα χρήματα που δίνονται και ότι δεν γίνονται βίλες και κότερα.Είναι θετικό να γίνονται επενδύσεις, να ανοίξουν οι κρουνοί και να μειωθούν και οι φόροι, να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος για να ενισχυθεί ανταγωνιστικότητα.»

Ακούστε την συνέντευξη του Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη