Ο καιρός «φορά» σταδιακά τα χειμωνιάτικά του, με τον υδράργυρο να πραγματοποιεί κατακόρυφη βουτιά.

Η μεταβολή του καιρού άρχισε να γίνεται αισθητή από νωρίς το πρωί της Κυριακής, οπότε, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καταγράφηκαν αρνητικές θερμοκρασίες.

Από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr προκύπτει ότι στο Βαρικό Φλώρινας η θερμοκρασία έπεσε στους -4,2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Νευροκόπι στους -3,7 βαθμούς. Ο καιρός ήταν ακόμη πιο «σκληρός» στα χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια. Ενδεικτικά, στο καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών ο υδράργυρος «έδειξε» -7,5 βαθμούς Κελσίου!

Η μεγαλύτερη πτώση θερμοκρασίας, σε σύγκριση με το Σάββατο, καταγράφηκε στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου ο υδράργυρος υποχώρησε έως και 9 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.

Στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά η θερμοκρασία έκανε βουτιά 7-8 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, τον Βόλο και τη Χαλκίδα η θερμοκρασία υποχώρησε κατά 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής κατά 5 βαθμούς.

Οι μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι η αλλαγή του καιρού είναι απολύτως φυσιολογική για την εποχή. Το ίδιο ισχύει και για τις πρώτες χιονοπτώσεις που άρχισαν να καταγράφονται στη χώρα. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Νυμφαίου της Φλώρινας, όπου ξεκίνησε να χιονίζει αργά το βράδυ του Σαββάτου.