Συγκλονίζουν οι εικόνες από το βίντεο της διάσωσης του πληρώματος φορτηγού πλοίου «New Leo» με σημαία Λιβερίας, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο τριάντα (30) ναυτικά μίλια ανατολικά - βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου.

Ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκαν από το Αεροδρόμιο Χίου και την 130 Σμηναρχία Μάχης/Αεροπορική Βάση Λήμνου.




Υπενθυμίζεται ότι από το πλήρωμα, δύο ναυτικοί διεκομίσθησαν στο Κέντρο Υγείας Σκύρου, όπου διαπιστώθηκε ότι οι δύο εξ αυτών φέρουν τραύματα στα πλευρά και χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας.

Σημαιώνεται ότι άμεση υπήρξε η κινητοποίηση και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ), ευρεία επιχείρηση διάσωσης μελών του πληρώματος, στην οποία συμμετείχαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία παρέλαβαν με ασφάλεια τους ναυτικούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Σκύρο.