«Το Επιτελικό Κράτος αποτελεί τομή και είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση ασχολείται τόσο σοβαρά με τη Δημόσια Διοίκηση.»

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης κ. Διονύσης Κυριακόπουλος, φιλοξενούμενος του Βαγγέλη Μωυσή στο στούντιο του Radio North 98, ενώ σημείωσε πως το ΕΚΔΔΑ θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο αναβάθμισης του Δημοσίου Τομέα» και ανακοίνωσε στο “άερα” του Radio North τις πρώτες δράσεις που προωθούναι σε υλοποίηση όσων συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο: «Το πρώτο πρόγραμμα που θα εκπονήσουμε άμεσα, θα αφορά την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και ειδικά των κωφαλάλων συμπολιτών μας από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, με εκπαίδευση στελεχών στη νοηματική. Υπάρχει μεγάλος αριθμός συμπολιτών με προβλήματα ακοής, που δικαιούνται να ξέρουν ότι μπορούν να πάνε στα ΚΕΠ και να εξυπηρετηθούν, όπως κάθε άλλος πολίτης. Επίσης, σύντομα θα ξεκινήσουν και προγράμματα επιμόρφωσης των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θέλουν να είναι ενήμεροι για όλα τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ώστε να διοικούν σωστά και να υπηρετούν τους πολίτες καλύτερα».

Ο κ. Κυριακόπουλος σημείωσε πως το ΕΚΔΔΑ είναι στρατηγικός σύμβουλος του Κράτους και ένα εργαλείο που εξασφαλίζει στη Κυβέρνηση την υλοποίηση των πολιτικών της ενώ σχετικά με την αξιολόγηση στον Δημόσιο τομέα ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης υπογράμμισε, πως: «H αξιολόγηση δεν σημαίνει τιμωρία του δημοσίου υπαλλήλου. Η αξιολόγηση δείχνει αν μπορείς να κάνεις κάτι σωστά και να πάς εκεί που θα είσαι πιο χρήσιμος. Xρειάζεται να κάνουμε ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, πράγμα που θα γίνει μέσω της ανίχνευσης εκπαιδευτικών αναγκών.»

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ πρόσθεσε τα εξής:«Με τα προγράμματα επιμόρφωσης μας θέλουμε να προετοιμαστούμε γι` αυτό που έρχεται. Να μην ξεμείνουμε πίσω και μέσω των επιμορφωτικών προγραμμάτων να στοχεύσουμε στο μέλλον, στις νέες τεχνολογίες, στην καλύτερη οργάνωση, διότι μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων της Δημόσιας Διοίκησης κάνουν πολύ καλά τη δουλεία τους. Επίσης, χρειάζεται να ενημέρωσουμε και τον κόσμο για το έργο του ΕΚΔΔΑ, διότι, για παράδειγμα, οι περισσότεροι πολίτες, ακόμα και άνεργοι, δεν ξέρουν πως μπορούν να έρθουν στο ΕΚΔΔΑ, να δώσουν εξετάσεις που προαναγγέλονται εγκαίρως -εφόσον πληρούν κάποια κριτήρια, πτυχίο κλπ- και να βρεθούν να εκπαιδεύονται ως δόκιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι, μισθοδοτούμενοι κανονικά, για να στελεχώσουν ακόμα και διοικητικές θέσεις με συγκεκριμένες απαιτήσεις.»