«Το τένις σίγουρα ταιριάζει με τον Έλληνα, με την ιδιοσυγκρασία του, επειδή θέλει και την έκρηξή του, το πάθος, έχει κάποια στοιχεία που ταιριάζουν στο μεσογειακό ταπεραμέντο», σημείωσε μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Όσα φέρνει ο Βαρδάρης» ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ), Δημήτρης Σταματιάδης.

«Κλιματολογικά η χώρα μας ενδείκνυται. Έχουμε σχεδόν συνέχεια ήλιο, έρχονται στη χώρα μας και προπονούνται παιδιά από τις βόρειες χώρες, ακριβώς για να βρίσκουν καλές συνθήκες εδώ. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει γήπεδα τένις παντού, σε όλη την Ελλάδα. Κάποτε υπήρχε η φήμη ότι το τένις είναι ελιτίστικο. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 300 σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας μας. Όταν γίνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα πιτσιρίκια, στα τζούνιορ, μέχρι 18 περίπου παίζουν, μαζεύονται περισσότερα από 1.000 παιδιά για να παίξουν. Δεν υπάρχει άλλο άθλημα που να μπορεί να μαζέψει για μία διοργάνωση τέτοιο μεγάλο αριθμό παιδιών», υπογράμμισε ο κ. Σταματιάδης.

Το τένις στην Ελλάδα είχε μεγάλη άνθηση, ούτως ή άλλως. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πετύχει κάτι το μοναδικό στον κόσμο, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, και η Μαρία Σάκκαρη από κοντά. Το τένις είχε μεγάλη ανάπτυξη, είχε απλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία 20 χρόνια γνωρίζει μία τεράστια ανάπτυξη το ελληνικό τένις και επιστέγασμα αυτής της ανάπτυξης είναι οι τεράστιες επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη. Ο Στέφανος αυτή τη στιγμή είναι το νούμερο έξι στον κόσμο και η Μαρία στο 28. Είναι τεράστια αυτή η κατάταξη. Μόνο η Λένα Δανιηλίδου εδώ, παλιά, η Θεσσαλονικιά από τον όμιλό μας είχε φτάσει κάποτε στο 14 στον κόσμο και άνοιξε το δρόμο στους επαγγελματίες Έλληνες παίκτες τενίστες να πιστέψουν ότι πραγματικά μπορούν να φτάσουν εκεί. Ο Στέφανος πέτυχε κάτι το οποίο δεν το έχει πετύχει ποτέ κανένας παίκτης στον κόσμο, ποτέ στην ιστορία του τένις, δηλαδή σε ένα χρόνο να κάνει τόσο μεγάλη άνοδο».


Ο κ. Σταματιάδης τόνισε, ακόμη, ότι «για μία απλή εκμάθηση, το τένις δεν είναι ακριβό. Ένα παιδί που θα πάει σε μία ακαδημία για εκμάθηση, θα πληρώσει όσο θα πληρώσει για να μάθει μπάσκετ ή ποδόσφαιρο. Τριάντα ευρώ το μήνα, σαράντα ευρώ το μήνα».