Στις φυλακές θα παραμείνει η Μάρθα Καραβέλα, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Siemens έδωσε αρνητική απάντηση στο αίτημά της να εκτίσει την ποινή των των 13 ετών κάθειρξης που της επιβλήθηκε, λόγω ηλικίας, κατ' οίκον.

Η κ. Καραβέλα υπέβαλε το αίτημά της βασιζόμενη στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που επιτρέπουν την κατ' οίκον έκτιση σε κρατούμενους άνω των 70 ετών.

Ωστόσο, το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε πως η Μάρθα Καραβέλα η οποία ήδη έχει μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές Θήβας, είναι ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων.

Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίζεται από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης ως ιδιαίτερα σκληρή χωρίς επαρκή αιτιολογία με δεδομένο, όπως τονίζουν οι συνήγοροι, πως η κ. α Καραβέλα είναι ελεύθερη εδώ και 11 χρόνια.

Από τους 22 συνολικά καταδικασθέντες για την υπόθεση της Siemens, τρεις με την απόφαση του δικαστηρίου οδηγήθηκαν για την υπόθεση της σύμβασης της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ, στη φυλακή.

Εκτός από τη Μάρθα Καραβέλα, κρατούμενοι είναι επίσης το πρώην στέλεχος της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης και το πρώην στέλεχος του Οργανισμού Γιώργος Σκαρπέλης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, όταν και θα αποφασίσει για την απόδοση των κατασχεθέντων και υπό δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων.