Αντιμέτωποι με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων  από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα θα βρεθούν στις 3 Σεπτεμβρίου 2021 ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για τη σύμβαση για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ και με την εμπλοκή των «μαύρων ταμείων» της Siemens, η οποία φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο. 

Η δευτεροβάθμια δίκη έρχεται 15 χρόνια μετά την έναρξη των δικαστικών ερευνών για την υπόθεση και αφού ένα μεγάλο μέρος κατηγοριών έχει υποπέσει σε παραγραφή. Κι αυτό ενώ, από τους αρχικά 64 κατηγορούμενους, τελικά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απεφάνθη για 54, καθώς οι υπόλοιποι δέκα είχαν φύγει από τη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι με την πρωτοβάθμια απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας καταδικάστηκαν 22 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα.