Με λαμπρότητα τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων στη Θεσσαλονίκη από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Αθανασίου. Από τους 20 άντρες που βούτηξαν στα νερά του Θερμαϊκού τον σταυρό έπιασε ο 36χρονος Μιχαήλ Αποστολίδης από τη Νεάπολη, ο οποίος φέτος βούτηξε για 22η χρονιά ,ενώ έχει πιάσει τον σταυρό 16 φορές μέχρι σήμερα. Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών/Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δημάρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και βουλευτές οι οποίοι στις δηλώσεις που έκαναν ευχήθηκαν να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή αλλά και σε όλη την υφήλιο.

Ο Μιχαήλ Αποστολίδης που έπιασε το σταυρό δήλωσε ότι η πίστη είναι το κίνητρο που το ωθεί να βουτήξει και πρόσθεσε ότι φέτος το έκανε για τον πατέρα του ο οποίος πρόκειται να χειρουργηθεί.


Ο υφυπουργός Εσωτερικών/ Μακεδονίας -Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου μετά το τέλος του αγιασμού των υδάτων δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Εύχομαι ολόψυχα η χάρη του Αγίου Πνεύματος να φωτίζει όλους ξεκινώντας από εμάς τους κυβερνώντες για να πράττουμε το καθήκον μας, για να πράττουμε το καλύτερο, αυτό που αξίζει ο ελληνικός λαός, αυτό που αξίζει η παρτίδα μας. Η επιφοίτηση αυτή να είναι και στον ελληνικό λαό για να στηρίζει όσους κάνουν καλά το καθήκον τους, όσους κάνουν τα καλύτερα δυνατόν γι αυτόν. Και βεβαίως να φωτίζει και όλους τους γείτονες αλλά και όλη την ανθρωπότητα έτσι ώστε να επικρατήσει η ειρήνη σε όλο τον κόσμο, αγαθό το οποίο δικαιούται όλη η υφήλιος».

Καλή φώτιση σε όλους ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους το 2020 ευχήθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε εδώ με τη δουλειά μας για να βελτιώνουμε καθημερινά τη ζωή των συμπολιτών μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία».

«Εχει ξεκινήσει μια καινούργια χρονιά, μια καινούργια εξαιρετικά σημαντική δεκαετία για τη χώρα και για την πόλη μας. Εύχομαι να έχουμε όλοι τη φώτιση έτσι ώστε αυτή η δεκαετία στο τέλος της να έχει αφήσει θετικά αποτυπώματα για την πόλη μας. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι πολύ για να έχουμε στο τέλος αυτής της περιόδου ένα θετικό αποτέλεσμα» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή φώτιση σε όλους και πρόσθεσε: «Να ευχηθούμε αυτή η νέα χρονιά που ξημέρωσε πριν από λίγες ημέρες να είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους και για την πατρίδα μας και πάνω απ΄ όλα μια χρονιά γεμάτη ειρήνη γιατί οι προκλήσεις στην περιοχή μας, στη γειτονιά μας εντείνονται διαρκώς. Και γι αυτό τον λόγο ευχόμαστε την ειρήνη και εργαζόμαστε και κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε αυτή την ειρήνη στην πατρίδα μας».