«Παραλάβαμε εγκαταλελειμμένες δομές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα καλέσω σύντομα τους δημοσιογράφους, να δουν σε τι κατάσταση παραλάβαμε το ίδρυμα “Άγιος Παντελεήμων”, το μεγαλύτερο αντίστοιχο των Βαλκανίων, και για ποιο λόγο ονομάζω το 2020 για εμάς, ως έτος “Αγίου Παντελήμονα”, διότι έχουμε μεγάλο έργο μπροστά μας. Τι να πρωτοπω; Για τις κολώνες που είναι σε άθλια κατάσταση, για τους χώρους, για την τεράστια προσπάθεια των εργαζόμενων; Για το γεγονός ότι βρήκα εργαζόμενο με διδακτορικό στα οικονομικά που κάνει τη δουλειά αποθηκάριου; Θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά πράγματα και δεν έγινε τίποτα τα τελευταία χρόνια».

Τα παραπάνω τόνισε η νέα πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βίκη Νάκου μιλώντας στο Radio North 98 για τις κοινωνικές προκλήσεις του νέου έτους.

«Εμείς οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια που αναλάβαμε την ευθύνη στα περιφερειακά κέντρα πρόνοιας, θα αναμετρηθούμε και μ` αυτά που παραλάβαμε, αλλά και μ` αυτά που θέλουμε να επιτύχουμε», σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε προϊόν “προπαγάνδας” τη διάκριση μεταξύ κοινωνικής Αριστεράς και λιγότερο κοινωνικής Δεξιάς: «Ας διαβάσουν όλοι ιστορία, ας ενημερωθούν και ας κάνει ο καθένας τις συγκρίσεις του, για το τι έπραξε κάθε κυβέρνηση για την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, και ειδικά για τη ΝΔ, πόσα έπραξε μετά την ίδρυσή της και με τη Άννα Συνοδινού και με το πώς η Μαρίκα Μητσοτάκη ανέδειξε το ζήτημα της αναπηρίας και ποιος είναι αυτός που τελικά άσκησε σοβαρή κοινωνική πολιτική…»

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη