«Η συγκομιδή φυσικών δέντρων έχει αρχίσει πιλοτικά από πέρυσι και είναι κάτι που το συνεχίζουμε και φέτος. Το μήνυμα μας είναι η ανακύκλωση των χριστουγεννιάτικων δέντρων μετά τη χρήση τους.»

Αυτό είπε ο κ.Μιχάλης Γεράνης Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο Radio North 98 και την εκπομπή «Bεράντα Αριστοτέλους» με τον Βαγγέλη Στολάκη και την Ειρήνη Γκέλη.

Σύμφωνα με τον κ. Γεράνη «κατά την περσινή πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος εκτιμάται ότι ανακυκλώθηκαν περί 5.000 φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα», ενώ ερωτηθείς για τη συμβολή των Δήμων και τον τελικό προορισμό των δέντρων υπογράμμισε: «Σε συνεννόηση με τους πολίτες οι Δήμοι συλλέγουν τα δέντρα και τα φέρνουν στους Ταγαράδες και εμείς με δικά μας μηχανήματα κάνουμε ένα πολύ καλό βελτιωτικό υλικό (εδάφους).» Πρόσθεσε μάλιστα: « Σε σημεία που μας έχει υποδείξει το δασαρχείο Θεσσαλονίκης Λαγκάδα και Βόλβης τα πηγαίνουμε για αναδάσωση αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε μικρές βιοτεχνίες για πέλλετ.»

Τέλος, σημείωσε: «Σε λίγο καιρό θα υπάρχει και ο καφέ κάδος και μέχρι το καλοκαίρι, θα συλλέγουμε τα υπόλοιπα της κουζίνας. Ότι μπορεί δηλαδή από τρόφιμα και οργανικό υλικό να γίνει λίπασμα μαζί με κάποια πράσινα και κλαδέματα από τους κήπους. Οι Δήμοι θα τα φέρνουν σε εμάς και θα κάνουμε διαλογή από την πηγή.»

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη: