Ράγισαν καρδιές στην δίκη του Μάριου Παπαγεωργίου
Σπαρακτικές οι κραυγές της μητέρας του κατά των δολοφόνων του
Με τις σπαρακτικές κραυγές της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου να αντηχούν στους διαδρόμους του Πρωτοδικείου της Αθήνας ανακοινώθηκε η απόφαση της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τους οκτώ κατηγορουμένους στην υπόθεση εξαφάνισης του 26χρονου νεαρού.
Και μπορεί η κρίση των δικαστών να ήταν αμείλικτη για τους βασικούς κατηγορουμένους της υπόθεσης, καθώς τους επέβαλαν βαρύτατες ποινές, όμως η αυλαία της δίκης έπεσε χωρίς να αποκαλυφθεί πού βρίσκεται η σορός του 26χρονου.
«Να μου πουν πού είναι το παιδί μου και να μου το φέρουν πίσω!» φώναξε με όση δύναμη της απέμενε η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, λίγο προτού καταρρεύσει στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Απών από το εδώλιο -καθώς ζήτησε να μη μεταχθεί από τη φυλακή- ο 71χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής Πέτρος Μιχαλεάκος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια και 23 έτη κάθειρξης, καθώς κρίθηκε ένοχος για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας, της αρπαγής από κοινού, της απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία και της σύστασης συμμορίας, ενώ το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανέναν ελαφρυντικό. Βαρύτατη ήταν και η καταδίκη της 50χρονης συζύγου του Παρασκευής Σιούταλου (που επίσης απουσίαζε από το δικαστήριο), η οποία κρίθηκε ένοχη για αρπαγή, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και ένταξη σε συμμορία και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 18 ετών, χωρίς αναστολή.
«Είναι απόφαση-ορόσημο, καθώς ο βασικός κατηγορούμενος καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία μόνο με το αίμα που εντοπίστηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Είμαστε ικανοποιημένοι από την καταδίκη των κατηγορουμένων, ωστόσο -δυστυχώς- κανένας από τους εμπλεκομένους δεν αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και να αποκαλύψει πού βρίσκεται η σορός του Μάριου» δήλωσε, μιλώντας στην «Espresso», ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκος Ρουσόπουλος.
Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τέσσερις ακόμη κατηγορουμένους, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία και της ένταξης σε συμμορία, ωστόσο θα μείνουν εκτός φυλακής.
Τέλος, δύο απαλλάχτηκαν και έφυγαν ελεύθεροι από το δικαστήριο, καθώς δεν προέκυψαν σε βάρος τους επαρκή στοιχεία.
Και οι έξι καταδικασθέντες ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών από το δικαστήριο (προτέρου έντιμου βίου, ειλικρινούς μεταμέλειας, μη ταπεινών αιτίων και μετέπειτα καλής συμπεριφοράς), όμως τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν. Οι στιγμές έντασης εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας ήταν πολλές, καθώς το κλίμα ήταν εξαιρετικά τεταμένο, με τους συγγενείς του αδικοχαμένου νεαρού να ξεσπούν εναντίον των κατηγορουμένων και των συγγενών τους.
Espressonews