Πολύωρη κατάθεση ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, έδωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas, Κωνσταντίνου Φρουζή.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Φρουζής επανέλαβε τις καταγγελίες του για πιέσεις που του ασκήθηκαν προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση πολιτικά πρόσωπα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μαζί με τον συνάδελφο του, Λάμπρο Σοφουλάκη, διενεργούν την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis από τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα περιέγραψε δύο άτυπες συναντήσεις στην Εισαγγελία Διαφθοράς όπου του ζητήθηκε να δώσει επιβαρυντικά στοιχεία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία η δικογραφία είχε αποσταλεί στη Βουλή.

Κατά την έξοδο του από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου ο Κωνσταντίνος Φρουζής δήλωσε «η διαδικασία και η κατάθεση είναι μυστική, το έχω σεβαστεί ευλαβικά. Είμαι σίγουρος ότι η αλήθεια λάμπει ήδη».

Αύριο, μετά από δικό του αίτημα, θα καταθέσει συμπληρωματικά στον κ. Ζαχαρή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής.Ο κ. Αγγελής ζήτησε να καταθέσει συμπληρωματικά επικαλούμενος νέα στοιχεία.