«Δεν ανησυχώ για τυχόν θερμό επεισόδιο γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Γιάννης Μάζης.

Ερωτηθείς για το σενάριο θερμού επεισοδίου στη χώρα, ο κ. Μάζης εκτίμησε ότι «θα πρέπει η πολιτική τάξη να ενημερωθεί με κάθε ειλικρίνεια και με κάθε λεπτομέρεια και με κάθε καλή προαίρεση και βούληση από τους ειδικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ειδικών Υπηρεσιών για την ακριβή κατάσταση της χώρας όπως αυτή απεικονίζεται στις σημερινές ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις σχέσεις της χώρας με σύμμαχες δυνάμεις όπως είναι η Γαλλία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, οι ΗΠΑ ούτως ώστε να μπορέσουμε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο στρατηγικής σε βάθος χρόνου αποδεκτό από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχέσεων της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία και τα Αραβικά Εμιράτα, ο καθηγητής Γεωπολιτικής εξέφρασε τη γνώμη ότι «είναι μια πολύ καλή κίνηση γιατί επιτέλους η Ελλάδα αποφασίζει να γίνει αρωγός των συμμαχικών προσπαθειών, ενεργός και ουσιαστικός». «Αυτό αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας στο περιβάλλον το διεθνές και ειδικά το Μεσογειακό», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο λόγος που συγχαίρει τους σχεδιαστές αυτής της πολιτικής «οι οποίοι κατανόησαν ή αρχίζουν να κατανοούν το που βρισκόμαστε».