Σε αναστολή των καθηκόντων του στο ΕΣΥ ετέθη ο ειδικευόμενος γιατρός νοσοκομείου της Κρήτης, ο οποίος καταδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό για τις κατηγορίες της αποπλάνησης παιδιού και του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, μία υπόθεση η οποία είχε συγκλονίσει την κοινωνία του Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση της διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου που αφορούν πρόσφατες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος ιατρού για «βιασμό κατ’ εξακολούθηση ανηλίκου» και «αποπλάνηση παιδιού», η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη, διερευνώντας το θέμα σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Κρήτης διαπίστωσε ότι ο ιατρός λαμβάνει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Την Πέμπτη 30/1/2020 η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας ζήτησε από τον Διοικητή του Δημόσιου Νοσοκομείου της Κρήτης στο οποίο ο συγκεκριμένος ιατρός υπηρετεί ως ειδικευόμενος, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Ως εκ τούτου ο Διοικητής του Νοσοκομείου έθεσε από σήμερα 3/2/2020 σε αναστολή καθηκόντων τον ειδικευόμενο ιατρό και η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Νοσοκομείου θα προβούν σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες».

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μερικές ημέρες, ο ειδικευόμενος γιατρός του ΕΣΥ κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού, σε περιοχή της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.