Ένα απίστευτο περιστατικό βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, αφού σύμφωνα με αυτό βρέθηκε νερό σε μια αεροστεγή δεξαμενή καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ερώτημα είναι πώς και καλείται να το απαντήσει η ΕΔΕ που διέταξε ήδη το ΓΕΑ και αφορά τη δεξαμενή καυσίμων στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.

Αν και η ηγεσία της Μονάδας απέκλεισε το ενδεχόμενο το νερό στη δεξαμενή να προήλθε από δολιοφθορά, ωστόσο είναι υποχρεωμένη να εξετάσει το περιστατικό διατάσσοντας ένορκη δικαστική διερεύνηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τον εντοπισμό του νερού στη δεξαμενή με την κηροζίνη, έπρεπε να ελεγχθούν όλα τα αεροσκάφη της μονάδας (εκεί εδρεύουν τα μεταγωγικά, τα πυροσβεστικά και τα ιπτάμενα ραντάρ), προκειμένου να καθαριστούν από καύσιμα.

Μάλιστα στη βάση αυτή εδρεύουν και τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη (ένα Gulfstream και δύο Εμπραέρ), τα οποία χρησιμοποιούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Και τα αεροσκάφη αυτά, σύμφωνα με τον Βηματοδότη ελέγχθηκαν, προτού μάλιστα αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία ο Πρωθυπουργός.

Το ερώτημα όμως παραμένει. Πώς βρέθηκε νερό μέσα στην κηροζίνη;