Με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας κάνει διευκρινίσεις, προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως αναφέρει, για την υπόθεση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών στο Ρέντη. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας αναφέρεται σε δημοσίευμα εφημερίδας, αλλά και στην δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κούγια έχεις ως εξής:

 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας λόγω του ότι, δικαίως πιθανώς, έχουν προνομιακή μεταχείριση στα ΜΜΕ οι συγγενείς των δύο ηρώων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι έπεσαν νεκροί σε φονική ενέδρα σκληρών κακοποιών στο Ρέντη τον Μάρτιο του 2011, και προς αποκατάσταση κάθε παραπληροφόρησης θέλουμε να ανακοινώσουμε τα εξής:

Το δικηγορικό μας γραφείο και συγκεκριμένα ο επικεφαλής του γραφείου κος Αλέξης Κούγιας υπερασπίστηκε στο δεύτερο βαθμό το νεαρό ομογενή Γ.Ε. (δυστυχώς η εφημερίδα «Espresso» σήμερα σε ολοσέλιδο δημοσίευμα και διάφορα διαδικτυακά sites κατά παράβαση του νόμου αναφέρουν το ονοματεπώνυμό του), ο οποίος με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, είχε καταδικαστεί σε ποινή δις ισοβίων και 66 ετών καθείρξεως ως άμεσος συνεργός στην άγρια δολοφονία των δύο ηρώων αυτών αστυνομικών.

Ο Γ.Ε., ηλικίας τότε 20 ετών, από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του ισχυρίζετο ότι ουδεμία σχέση είχε τόσο με τις δύο ανθρωποκτονίες, όσο και με τις απόπειρες ανθρωποκτονιών, αλλά σύμφωνα με την πρώτη απόφαση παρέμεινε στις φυλακές 8 ολόκληρα χρόνια.

Στον δεύτερο βαθμό ο Γ.Ε. ανέθεσε την υπεράσπισή του στο γραφείο μας και με ακλόνητα στοιχεία, τα οποία δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, αποτελούμενο από Δικαστές, οι οποίοι αυτή την στιγμή υπηρετούν στον Άρειο Πάγο, με ομόφωνη απόφασή του αθώωσε τον Γ.Ε. και του έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσει τη ζωή του, όσο αυτό είναι δυνατόν, αφού αυτός είχε καταστραφεί και αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει λόγω της πολύχρονης κράτησης του ψυχολογικά προβλήματα.

Αυτονόητο είναι ότι έχει καταστραφεί και οικονομικά λόγω της αρνητικής δημοσιότητας της υπόθεσής του.

Η αθώωσή του εν αντιθέσει με την καταδίκη του ουδεμία δημοσιότητα έλαβε.

Σήμερα, κατά αυτής της αθωωτικής αποφάσεως άσκησε αναίρεση ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, με, κατά την κρίση μας, ανύπαρκτη νομικά υποδομή.

Το μόνο που ανέφερε ο κ. Ντογιάκος, ήταν οι προσωπικές ουσιαστικές και υποκειμενικές του απόψεις χωρίς να επικαλείται ούτε μια απόφαση από τη νομολογία του Αρείου Πάγου, ούτε έστω και μια νομική ατέλεια της αθωωτικής αποφάσεως, αναφέροντας μάλιστα και γεγονότα, τα οποία ουδέποτε ούτε υπήρξαν, ούτε απεδείχθησαν, σε ένα φανταστικό δικό του σενάριο.

Σήμερα προσήλθαμε να υποστηρίξουμε την αθωωτική απόφαση του  Πενταμελούς Εφετείου, αλλά στο Δικαστήριο ενεφανίσθη δικηγόρος, της οποίας η φωτογραφία κοσμεί σήμερα το ολοσέλιδο της εφημερίδας «Espresso» με τον έτερο δικηγόρο της πολιτικής αγωγής, και ζήτησε την αναβολή της εκδικάσεως με μία δικαιολογία που ενόχλησε ακραία τον Προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, τις κυρίες και τους κυρίους Αρεοπαγίτες - μέλη και χρειάστηκε η συναίνεσή μας, για να αναβληθεί η υπόθεση για τις 8/4/2020.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.