Για τις ελλείψεις μασκών στα φαρμακεία μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Λουράντος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λουράντος δήλωσε ότι η έλλειψη είναι ένα αληθινό γεγονός καθώς «υπάρχει υπερβολική η ζήτηση», αφού όπως είπε ο ίδιος  «είναι γνωστό άλλωστε ότι οι Έλληνες πανικοβάλλονται εύκολα».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών διευκρίνισε ότι «οι μάσκες δεν προστατεύουν, προστατεύουν τους άλλους όταν εμείς νοσούμε και έτσι δεν μεταδίδουμε με τα σταγονίδια τον ιό».

Παράλληλα εξήγησε πως από την άλλη μεριά, «ο ιός μεταδίδεται και μέσω των ματιών δηλαδή τα σταγονίδια μπορούν, μέσω των ματιών να δημιουργήσουν πρόβλημα στον οργανισμό, η μάσκα δεν προστατεύει τα μάτια».

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν προστατεύει καθόλου αλλά είναι πολύ παράξενο το να ζητάμε μια μάσκα εναγωνίως για να προστατευτούμε από τον κοροναϊό όταν αμελούμε τις συνθήκες προσωπικής υγιεινής», υπογράμμισε.

Ακόμη ο κ. Λουράντος δήλωσε ότι παρατηρεί το οξύμωρο ότι «οι άνθρωποι ζητάνε μάσκες και αφήνουν τα διάφορά προϊόντα τα οποία συμβάλλουν στην ατομική υγιεινή». «Δηλαδή δεν μπορεί σήμερα να έρχονται 50 άτομα να ζητάνε μάσκες και ούτε ένας προϊόντα που αφορούν την ατομική υγιεινή όπως αυτά που κυκλοφορούν για τα χέρια μας, για τα γραφεία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.