Της Ματίνα Σπυροπούλου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η πλούσια ιστορία της Κω, οι απαράμιλλες ομορφιές, οι γαλαζοπράσινες θάλασσες σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά του βουνού, ο ήλιος στην ανατολή και τη δύση του, οι άνθρωποι με την ιδιαίτερη κουλτούρα, το χαμόγελο και τη χαρακτηριστική φιλοξενία τους δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον Φινλανδό Ταάβι Βάρτια, που επέλεξε το πανέμορφο αυτό νησί των Δωδεκανήσων για να γυρίσει την πρώτη ελληνο-φινλανδική ταινία μεγάλου μήκους.

Εμφάνιση 04-.jpg

Συγγραφέας και σκηνοθέτης με σημαντική πορεία και ηχηρό όνομα στον χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, ο Βάρτια εντυπωσιάστηκε όταν είδε το νησί του Ιπποκράτη και έβαλε στόχο να γυρίσει μία ταινία στη χώρα μας. Το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα και πέντε χρόνια αργότερα κατάφερε να βρει την απαραίτητη χρηματοδότηση για το νέο του φιλμ, που απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικους και τιτλοφορείται -όχι τυχαία- «Adventure in Greece» («Περιπέτεια στην Ελλάδα»).
Πρόκειται για μία υψηλού προϋπολογισμού ταινία (το κόστος παραγωγής υπολογίζεται στα 1.280.000 ευρώ), μια συμπαραγωγή Φινλανδίας-Ελλάδας, η οποία θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στη χώρα μας και θα διαθέτει στο μεγαλύτερο ποσοστό της ελληνικό καστ και συνεργείο.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ